Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 50 kr/person

Kursusdage

  • 11-11-2021
    Torsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse


Kom på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil du høre om den nyeste viden omkring bakterier herunder Marcos forskning i kødædende bakterier. Er bakterierne på fremmarch og udgør de den nye globale sundhedstrussel? Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier?

Marco Bo Hansen har været en del af DR’s serie om Kødædende bakterier. Du kan læse mere hos DR her.

Marco Bo Hansen

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, hvor han har forsket intenst i ”kødædende” bakterier.

Marco har holdt adskillige foredrag og var en af de mest bookede oplægsholdere til Forskningens Døgn. Derudover deltager han ofte i samfundsdebatter og TV-udsendelser, der omhandler hygiejne, infektionsbekæmpelser og adfærd. Han har været i Go’Morgen Danmark og 21 Søndag for at dele ud af sin erfaring og for nyligt var han i Peter Lund Madsen’s Hjernekassen på P1 sammen med forfatter Morten Münster.

Marco troede egentlig, at han skulle være akutmediciner, men forskningen og formidlingen greb om sig. Han har publiceret 35 videnskabelige internationale artikler, og han har modtaget Lundbeckfondens forskningspris for sit arbejde.

Til dagligt arbejder han som lægefaglig direktør i virksomheden sani nudge, som bruger teknologi og innovation til at ændre adfærd og bekæmpe infektioner i sundhedsvæsenet.

Lignende kurser