Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 30-01-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 06-02-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 20-02-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 27-02-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 06-03-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 13-03-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 20-03-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 27-03-2023
  Mandag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

PROGRAM

MANDAG 30. JANUAR
Journalist Deniz B. Serinci:
Mig – Barn af et tvangsægteskab
Undersøgelser har påvist massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste. Jeg holder foredrag om årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab. Jeg er barn af et fætter-kusine-tvangsægteskab, hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for mig. Jeg udøvede selv social kontrol tidligere, indtil jeg selv blev ramt af det samme.

MANDAG 6. FEBRUAR
Biolog Uwe Lindholdt:
Svalbard – Historie – Fauna – Flora 
Svalbard er kronen på det arktiske Norge. Med udgangspunkt i egne ekspeditioner vil biolog Uwe Lindholdt fortælle om øgruppens historie og natur – om hvalfangster, videnskabelige ekspeditioner og skiftende nationale og politiske interesser og tilhørsforhold. Om et unikt dyreliv med isbjørne, polarræve og svalbardrene og den storslåede natur med isdækkede fjorde, gletsjere og himmelstræbende fjelde.

MANDAG 20. FEBRAUR
Journalist David Trads:
Verden lige nu? Hvad pokker sker der?
Den verden, vi troede, vi kendte er under opbrud. Putin overrumplede os med sit brutale angreb på Ukraine. Trump ryster fortsat Amerika, som er ved at blive flået itu. Kinas diktatur presser i stigende grad Vesten. Europa prøver at holde sammen. David Trads, forfatter og journalist, giver i sit både seriøse og underholdende foredrag et indblik i verden, som den ser ud netop nu.

MANDAG 27. FEBRUAR
Højskoleleder Annemarie Morris:
Vores store filosof Søren Kierkegaard
Annemarie Morris vil i foredraget forklare begrebet, “ At komme til sig selv”. At komme til sig selv handler ifølge Søren Kierkegaard om det etiske valg. Det man vælger, når man vælger etisk, er ikke blot det gode, men forskellen mellem godt og ondt. Man vælger med andre ord, at det liv man lever, skal ses i lyset af denne afgørende forskel. Det etiske valg består derfor i at “vælge sig selv”. At vælge sig selv som den, der bærer ansvaret for, hvad man selv gør.

MANDAG 6. MARTS
Journalister Anne Haubek og Thomas Ubbesen:
Fra Ishavet til Ukraine – en rapport fra Ruslands grænseland
Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent? Foredragsholderne er netop vendt hjem fra en episk rejse tæt op ad den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdags-mennesker som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

MANDAG 13. MARTS
Tidl. direktør for Fiskeri- og søfartsmuseet Morten Hahn-Pedersen:
Fra viking til borebisse – 50 generationer ved vadehavet
En spændende og levende beretning om, hvorledes befolkningen ved den danske del af Vadehavet gennem godt 50 generationer har udnyttet beliggenheden ved havet til at skabe sig et eksistensgrundlag. Fra Ribes søhandel i vikingetiden over Rømøs hvalfangere og Fanøs store sejlskibe i oceangående langfart går rejsen op gennem tiden til industrifiskeri, containertrafik og offshoreaktiviteter på Esbjerg Havn.

MANDAG 20. MARTS
Tidl. højskoleforstander Lillian Hjort Vest:
Forfatteren Jørgen Riel
Jørgen Riel er uddannet telegrafist og navigatør, hvilket bragte ham til Grønland i 1953. Derfra tog han til varmen i Malaysia, hvor han bor i dag.
Riel er mest kendt for sine Grønlands-skrøner, men har skrevet mange morsomme og alvorlige historier fra andre dele af verden. Denne eventyrer er et spændende bekendtskab.

MANDAG 27. MARTS
JAZZ MED TO –Trompetist Søren Peter Frøsig med pianist:
Stemningsmelodier og fortællinger
En velspillende duo med klaver og trompet og et repertoire specielt sammensat af jazz og evergreens fra dengang Aage Stentoft, Leo Mathiesen, Louis Armstrong og mange flere. Dansk jazz og New Orleans klassikere i skøn forening.
Udover en masse god musik byder vil numrene blive kædet sammen med historier og anekdoter fra tiden, hvor musikken var ny. Der bliver rig mulighed for at synge med på flere af numrene.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Lignende kurser