Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 31-01-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 21-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 14-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 21-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

PROGRAM

Højskolelærer Anja Kjølbye:
De fynske malere
Fynbo-malernes billeder hører til blandt de mest skattede værker i den danske kunsthistorie. Kredsen, der udsprang omkring malermester Syrak Hansens værksted i Fåborg, blev flettet ind i hinanden via ægteskaber og venskaber. Kunsten forbandt dem på anden vis. Vi dykker ned i værkerne skabt af ægteparrene Syberg og Larsen, og ser på hvordan Fritz og Johannes prægede den danske kunstscene i begyndelsen af det 20. århundrede, og hvordan Anna og Alhed i de senere år er hevet frem og fejret.

TIRSDAG 7. FEBRUAR
Journalist David Trads:
Verden lige nu? Hvad pokker sker der?
Den verden, vi troede, vi kendte er under opbrud. Putin overrumplede os med sit brutale angreb på Ukraine. Trump ryster fortsat Amerika, som er ved at blive flået itu. Kinas diktatur presser i stigende grad Vesten. Europa prøver at holde sammen. David Trads, forfatter og journalist, giver i sit både seriøse og underholdende foredrag et indblik i verden, som den ser ud netop nu.

TIRSDAG 21. FEBRUAR
Jagerpilot MET – Thomas Kristensen:
Kysser himlen
Thomas Kristensen er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, og han tager dig med gennem sit liv, som starter i rolige omgivelser på Amager inden teenage-årene og fodboldspillet blev afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kunne han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i katapultsædet i et F-16 jagerfly. Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværel-sen som jagerpilot i det danske Flyvevåben. MET’s åbenhjertige fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til eftertanke.

TIRSDAG 28. FEBRUAR
Højskoleleder Annemarie Morris:
Vores store filosof Søren Kierkegaard.
Annemarie Morris vil i foredraget forklare begrebet, “ At komme til sig selv”. At komme til sig selv handler i følge Søren Kierkegaard om det etiske valg. Det man vælger, når man vælger etisk, er ikke blot det gode, men forskellen mellem godt og ondt. Man vælger med andre ord, at det liv man lever, skal ses i lyset af denne afgørende forskel. Det etiske valg består derfor i at “vælge sig selv”. At vælge sig selv som den, der bærer ansvaret for, hvad man selv gør.

TIRSDAG 7. MARTS
Biolog Uwe Lindholdt:
Svalbard – Historie – Fauna – Flora 
Svalbard er kronen på det arktiske Norge. Med udgangspunkt i egne ekspeditioner vil biolog Uwe Lindholdt fortælle om øgruppens historie og natur – om hvalfangster, videnskabelige ekspeditioner og skiftende nationale og politiske interesser og tilhørsforhold. Om et unikt dyreliv med isbjørne, polarræve og svalbardrene og den storslåede natur med isdækkede fjorde, gletsjere og himmelstræbende fjelde.

TIRSDAG 14. MARTS
Journalister Anne Haubek og Thomas Ubbesen:
Fra ishavet til Ukraine – en rapport fra Ruslands grænseland
Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent? Foredragsholderne er netop vendt hjem fra en episk rejse tæt op ad den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdags-mennesker som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

TIRSDAG 21. MARTS
Sanger Allan Høyer:
Så længe skuden ka’ gå
Et program med de mest kendte, svenske viser af bl.a. Bellman, Sjöberg, Wennerberg, Taube, Vreeswijk, Afzelius og Lundell. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Har du visor, Så længe skuden ka’ gå, Åbent landskab, Deirdres samba og Ping-pong-valsen. I første del portrætteres de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had-/kærlighedsforhold til dem. Viserne fremføres smukt og stemningsfuldt i gode, danske oversættelser.

TIRSDAG 28. MARTS
Tidl. direktør for Fiskeri- og søfartsmuseet Morten Hahn-Pedersen:
Fra viking til borebisse – 50 generationer ved vadehavet
En spændende og levende beretning om, hvorledes befolkningen ved den danske del af Vadehavet gennem godt 50 generationer har udnyttet beliggenheden ved havet til at skabe sig et eksistensgrundlag. Fra Ribes søhandel i vikingetiden over Rømøs hvalfangere og Fanøs store sejlskibe i oceangående langfart går rejsen op gennem tiden til industrifiskeri, containertrafik og offshoreaktiviteter på Esbjerg Havn.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Lignende kurser