Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 02-02-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 09-02-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 23-02-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 02-03-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 09-03-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 16-03-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 23-03-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 30-03-2023
  Torsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

PROGRAM

TORSDAG 2. FEBRUAR
Journalist David Trads:
Verden lige nu? Hvad pokker sker der?
Den verden, vi troede, vi kendte er under opbrud. Putin overrumplede os med sit brutale angreb på Ukraine. Trump ryster fortsat Amerika, som er ved at blive flået itu. Kinas diktatur presser i stigende grad Vesten. Europa prøver at holde sammen. David Trads, forfatter og journalist, giver i sit både seriøse og underholdende foredrag et indblik i verden, som den ser ud netop nu.

TORSDAG 9. FEBRUAR
Jagerpilot MET – Thomas Kristensen:
Kysser himlen
Thomas (MET) Kristensen er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, og han tager dig med gennem sit liv, som starter i rolige omgivelser på Amager inden teenageårene og fodboldspillet blev afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kunne han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i katapultsædet i et F-16 jagerfly. Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske Flyvevåben. MET’s fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til eftertanke.

TORSDAG 23. FEBRUAR
Kriminalreporter Niels Gandrup:
Mellem originaler og kriminelle
Hvor mange gange i livet støder vi på en kongelig udnævnt dommer, der tager af kassen og dømmes for det? Det hører så absolut til sjældenhederne, men det er sket i Kolding. Vandringen gennem journalistikken har været en stor udfordring ad en vej, hvor man aldrig vidste, om man skulle fortsætte, dreje af eller om vejen endte blindt. Niels Gandrup, har i mere end 40 år, været journalist med speciale som kriminalreporter og med ansvar for det juridiske område på JydskeVestkysten.

TORSDAG 2. MARTS
Forfatter Preben Kok:
Arvegods
Når et menneske i 2022 har levet i over 70 år er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem familien, morgensangen og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat.  Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer.

TORSDAG 9. MARTS
Biolog Uwe Lindholdt:
Svalbard – Historie – Fauna – Flora 
Svalbard er kronen på det arktiske Norge. Med udgangspunkt i egne ekspeditioner vil biolog Uwe Lindholdt fortælle om øgruppens historie og natur – om hvalfangster, videnskabelige ekspeditioner og skiftende nationale og politiske interesser og tilhørsforhold. Om et unikt dyreliv med isbjørne, polarræve og svalbardrene og den storslåede natur med isdækkede fjorde, gletsjere og himmelstræbende fjelde.

TORSDAG 16. MARTS
Arne Tubæk Naamansen:
Verden har brug for mere CANADA
Canada er verdens næststørste land og har verdens 11. største økonomi. Landet lever stille og mere anonymt end naboen mod syd, men hvilket land er Canada egentligt? Er det ikke bare amerikanere, der bor længere mod nord? Canadierne har selv svært ved at definere, hvem de er, men et kan canadierne blive enige om: De er ikke amerikanere.
TORSDAG 23. MARTS

JAZZ MED TO –Trompetist Søren Peter Frøsig med pianist:
Stemningsmelodier og fortællinger
En velspillende duo med klaver og trompet og et repertoire specielt sammensat af jazz og evergreens fra dengang Aage Stentoft, Leo Mathiesen, Louis Armstrong og mange flere. Dansk jazz og New Orleans klassikere i skøn forening.
Udover en masse god musik vil numrene blive kædet sammen med historier og anekdoter fra tiden, hvor musikken var ny. Der bliver rig mulighed for at synge med på flere af numrene.

TORSDAG 30. MARTS
Eventyrer Rasmus Krat:
Somalias Pirater
Rasmus Krath fortæller om sit projekt med dokumentarfilmen ”På rejse med kamera og Kalashnikov” – filmen om Rasmus’ farefulde færd igennem Somalia i jagten på piraterne. I løbet af foredraget løfter han sløret for, hvordan det lykkedes ham at møde nutidens sørøvere - nogle af klodens mest sky mennesker. Rasmus viser sin film, fortæller publikum i baggrunden for pirateriet og præsenterer en række af sine stærke fotografier fra Afrikas Horn - Piraternes kyst


Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Lignende kurser