Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 29-09-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 06-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 13-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 27-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 03-11-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 10-11-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 17-11-2021
  Onsdag
  10:30 - 12:30
 • 24-11-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Onsdag d. 29. september
Forfatter Margrethe Neergaard (kaptajn Jespersens barnebarn)
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

Onsdag d. 6. oktober
Fortæller Steen Jørgensen
Hærens feltprovst
En fortælling om den unge feltpræst og senere feltprovst Erik Højer Møllers oplevelser gennem de to Slesvigske krige, det hårde og slidsomme arbejde med at være der for de mange soldater, sårede som døde, de mange vanskelige forhold som feltpræsten måtte kæmpe med i hverdagen, kampen for en anstændig behandling af de mange døde.
Den senere udvisning fra Sønderjylland fra sit virke som præst i Nordborg og videre til præstegården i Kølstrup ved Kerteminde, hvor Erik Højer Møller endte sit virke som præst.

Onsdag d. 13. oktober
Cand. mag. Marcus Nygaard Pedersen
Når popmusik bliver til historie
Musikken er med os til livets store begivenheder og til hverdag - nu om dage tapper vi musik, som vi gør med vand fra hanen. De fleste lytter til popmusik, men popmusikken den samme nu, som da The Beatles var nr. 1 på hitlisterne?
Vi vil kigge på den „klassiske“ popmusik med bl.a. Elvis og The Beatles, hvordan samtiden behandlede dem som kunstnere, og hvordan de og deres musik står i dag - De er nemlig centrale eksempler på popmusikkens historie og udvikling. Til sidst skal det nævnes, at der selvfølgelig vil være rigeligt med musikalske eksempler!

Onsdag d. 27. oktober
Journalist Frode Munksgaard
Når kameraerne er slukket
Et kalejdoskopisk tilbageblik på en tv-verden, som har fyldt flere end 30 år, men også et indblik i en tilværelse hvor det vigtigste har været og er livskvalitet og livsglæde. Frode Munksgaard har nået den såkaldte 3. alder, men arbejder stadig på fuld tid. Nu blot udenfor kameraernes søgelys.

Onsdag d. 3. november
Eventyrer Rasmus Krath
Livet som eventyrer
Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Nu samler han trådene i en pallette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som Eventyrer i dagens Danmark.
Vi kommer forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser.

Onsdag d. 10. november
Fotograf Søren Skov
Rumænien på godt og ondt
I 1992 blev Søren bedt om at tage til Rumænien for at installere en trykkemaskine på et center for Børn og unge. Efterfølgende besøgte han landet 40-45 gange, hvor han blandt andet besøgte børnehjem og mødte pigen Ana-Maria, som ikke havde nogen hænder. Søren fortæller også om gadebørn, fårehyrder, naturen og livet på landet.

Onsdag d. 17. november
Musikere Allan Høier og Allan Thorsgaard
Så længe skuden ka’ gå… - et viseprogram/cabaret med kendte, svenske viser
Et program med de mest kendte svenske viser af bl.a. Bellman, Sjöberg, Wennerberg, Taube, Vreeswijk, Afzelius og Lundell. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Har du visor, Så længe skuden ka’ gå, Åbent landskab, Deirdres samba og Ping-pong-valsen. I første del portrætteres de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had-/kærlighedsforhold til dem.

Onsdag d. 24. november
Lektor Karl Arne Winther
Oplevelser og socialt arbejde i Belarus (Hviderusland)
Karl Arne fortæller om hvordan det er at rejse rundt i Hviderusland; både som turist og som delegeret i 11 dage. Han fortæller om Røde Kors’ arbejde for børn, unge og ældre; alle med særlige behov, sårbare mennesker i den tidligere Sovjetstat. I Hviderusland er der ikke ret meget omsorg og pleje fra det offentlige, så befolkningen er afhængig af velgørende organisationer. Mange af projekterne får også tilskud fra EU.
Foredraget ledsages af mange billeder og til sidst runder Karl Arne af med at fortælle lidt om den aktuelle situation i Hviderusland, som nu officielt hedder Belarus.

Lignende kurser