Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere, da der er forskel på, hvilke kommuner, der giver tilskud til forskellige grupper af borgere. Du bliver derfor bedt om at indtaste din bopælskommune, hvorefter du får vist de priser, der er tilgængelige for dig.
  • Fuldt betalende 75 kr/person

Kursusdage

  • 07-09-2021
    Tirsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

De romerske legionærer er faste boksebolde for Asterix og de gæve gallere, men det er ikke den korrekte historie om denne engang formidable krigsmaskine. Den romerske hær var en by på vandring, når den gik i felten. Overalt hvor den kom frem, blev stedet romersk med arkitektur, kultur, kunst, livsform med videre. Romerne bosatte hjemsendte soldater som en kombination af veteraner og kolonister overalt i Romerriget, og de blev formidlere af alt romersk.
Den romerske hær begyndte som en borgermilits, men på det tidspunkt, hvor Asterix albummene foregik, var det en professionel hær; den tabte måske et slag, men den vandt typisk krigen. Og moderne hære bygger deres organisation og kampforme på romerne; og kilderne til Asterix er romernes bevarede skriftlige kilder og bygningsværker!
Asterix serien blev for nogle år siden revitaliseret med et nyt makkerpar, som har formået at løfte serien i både streg og tekst; og et nyt album udkom for nyligt.

Foredraget er en del af Golden Days Festival 2021.


Bemærk

Foredraget er en del af Golden Days Festival 2021.


Thyge C. Bro

Læs mere

Lignende kurser