Vidste du, at AOF danner partnerskaber med mange forskellige aktører?
Mange af vores aktiviteter og tiltag sker i samspil med anerkendte og dygtige samarbejdspartnere med henblik på at oplyse befolkningen gennem et mangfoldigt tilbud af landsdækkende og lokalt forankrede projekter.
Danske Kulturperler
Danske Kulturperler er et tværgående initiativ som sætter fokus på minoriteters kulturarv i Danmark. Sammen med bl.a. Nationalmuseet, Dansk Jødisk Museum og Det Syriske Kulturinstitut arbejder AOF for, at danske borgere med minoritetsbaggrund skal kunne føle sig inkluderede og accepterede.
Initiativet blev skudt i gang med en åbningskonference i september 2020 og formidles gennem debatarrangementer, kurser, events og workshops i hele landet.
Aftenskolemakker
For mange, der dagligt er udfordret af psykisk sårbarhed, kan det være svært at holde fast i et socialt liv. Ideen bag "aftenskolemakker" er, at det er lettere at komme afsted på et aftenskolekursus, når man er to om det. En makker er en frivillig AOF-kursist, som tager sig lidt ekstra af en medkursist, men begge har samme interesse for det pågældende kursus. Det er uanset, om det drejer sig om madlavning, sprog eller tegning.
Projektet startede i hovedstadsområdet i et samarbejde mellem AOF Frederiksberg-København, Depressionsforeningen og Frinova. Projektet er efterfølgende blevet forankret i Nordjylland, Sydjylland, Fyn og Odense på baggrund af en bevilling fra Det Obelske Familiefond.
Danskundervisning for tosprogede servicemedarbejdere
AOF leverer danskundervisning (FVU Start) til tosprogede medarbejdere på tværs af virksomheder i servicebranchen. Opkvalificering er ikke længere et indbyrdes konkurrenceparameter, men derimod et fælles anliggende, som kommer alle involverede parter i branchen til gode. Medarbejderne lærer at kommunikere bedre med hinanden, de får mere livskvalitet og leverer en højere kvalitet på jobbet.
Initiativet er startet af ISS, Forenede Service, Coor, Alliance + og Compass Group. Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) har grebet ønsket, så nu kan både store og små virksomheder få undervisning i FVU Start hos AOF.
KreaFryd: Aftenskole på abonnement
AOF Nordjylland fik i marts 2020 bevilliget 137.000 kroner til projektet Nye veje til folkeoplysningen. 1. oktober åbnede de officielt dørene til KreaFryd, som er et nyt fællesskab for dem, som ikke er brugere af den traditionelle aftenskole. Her er der plads til, at man kan male, tegne og på anden måde udfolde sig kreativt.
Ligesom man kender det fra fitnesskæderne, består konceptet nemlig af en abonnementsordning, hvor brugerne har adgang til KreaFryds lokaler, hvor værktøj og redskaber som staffeli, pensler osv. er stillet til rådighed. Derudover vil der være workshops og aktiviteter af kortere varighed, som man kan tilvælge.
Til kamp mod tøjspild
Produktionen af tekstilfibre er tredoblet siden 1975 - og forbruget af tøj og sko vokser stadig. Men tøjproduktion belaster klimaet og miljøet, fordi det kræver vand, landområder, kemikalier og maskiner at forvandle bomuldsplanter og syntetiske materialer af olie til kjoler, bukser og toppe. Tøjet skal ikke gå til spilde. Derfor vil Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med AOF have et opgør med tøjspildet. På landets sykurser lærer kursisterne bl.a. om genbrug og upcycling med henblik på at give tøjet fornyet liv i stedet for at kassere det.