Kunst og kultur i Himmerland og Midtjylland

Visborggaard Slot, Asger Jorn- og Carl Henning Pederens/Else Alfelt museer og Århus

Smilets by Århus
På vejen til Himmerland gør vi stop i "smilets by" Århus ca. 2 timer. Vi kigger ind i domkirken og har herefter lidt tid på egen hånd.

Visborggaard Slot i Himmerland
I Himmerland ligger det enestående slot Visborggaard Slot, som nævnes første gang i et brev udstedt af kong Valdemar Atterdag i 1351. Man mener dog, at der allerede omkring år 1000 har været en fornem bygning på stedet. Det smukke, privatejede slot er et af Europas bedst bevarede re­næs­san­ceslot­te og har i mere end 800 år været en vigtig del af Danmarks historie. Under Grevens Fejde brændte slottet, men det blev genopbygget med en trefløjet hovedbygning og hele syv tårne, hvoraf to står tilbage i dag.Parken er helt unik og er Danmarks eneste fredede renæssancepark. Kong Chr. X's berømte hest "Malgré Tout", som førte kongen over grænsen, da Sønderjylland igen blev dansk, ligger begravet ganske tæt ved Visborggaard Slot, da den var udlånt netop herfra. Vi skal overnatte i disse historiske omgivelser, i for­pag­ter­bo­li­gen eller på stedets hyggelige kro, Hotel Møllekro. Som noget særligt har vi fået slottets ejer Rudolph Platen Hallermund, til at vise os det, der er tilgængeligt på selve slottet og herefter i den smukke renæssancepark. Efter en slots-og parkrund­vis­ning fortæller ejerinden, Susanne Platen Hallermund eller forfatterinden Lise Andersen os om hele stedets historie, før der serveres en dejlig middag inkl. drikkevarer.

Asger Jorn's museum i Silkeborg
Dag 2 står i kunstnernes tegn. Efter morgenmad kører vi til Silkeborg for at besøge Asger Jorn's museum, der ligger smukt ned til Gudenåen. Asger Jorn er en af CoBra kunstnerne og en af de mest be­tyd­nings­ful­de kunstnere i det 20. århundrede. Museet har over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Pablo Picasso, Max Ernest og flere.

Carl Henning Pedersen og Else Alfelt Museet i Herning
I Herning koncentrerer vi os om museet for Carl Henning Pedersen og Else Alfelt. Museet, som er bygget op over en enestående samling på 6000 af ægteparrets billeder. Stedet åbnede i 1976 og bestod oprindeligt af en cirkulær ud­stil­lings­byg­ning. I 1993 blev det udvidet med en tresidet pyramide, og i 2015 forbandt man den tidligere skjortefabrik, Angligården, med de øvrige mu­se­ums­byg­nin­ger via to store ud­stil­lings­sa­le under jorden.Den nyeste tilføjelse til museet er overdragelsen af store dele af prins Henriks populære skul­p­tur­sam­ling. Det skete juli 2022, og i øjeblikket har dronning Margrethe deponeret et antal værker fra sin private samling af Prinsens skulpturer netop her. Her træder man ind i en verden af mystiske dyr og kraftfulde væsner i et vibrerende univers.

 

Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Lørdag, 07:30 - 21:00
Søndag, 07:00 - 19:00
4 lektioner, 2 mødegange
Lørdag 25. maj, 2024
Hold nr.: 24127553
Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

3.700 kr./person

16 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

3.700 kr./person

Tilmeld kursus