Historiske værtshuse

Siden Københavns opståen som by, har indbyggerne kunne lide at nyde et glas eller to i hinandens selskab.

Med by historikeren Allan Mylius Thomsen starter vi turen på Gammeltorv og vi opsøger byens historiske ud­skænk­nings­ste­der. Under vejs stikker vi næsen ind til en enkelt genstand på Hviids Vinstue fra 1723.

Vi kommer til at høre historier om forgangne og stadigt eksisterende værtshuse, og hvem der har befolket dem.

Der vil være historier om bryggerne og bræn­de­vins­bræn­der­ne, og også om fortidens prosti­tu­tions­kvar­te­rer, hvor de "offentlige fruentimmere" var lovlige indtil 1906.

Vi kommer forbi en lang række af byen gamle ud­skænk­nings­ste­der: Parnas, Skindbuksen, Wessels Kro, Bo Bi Bar, Rex, Nytorv m.fl. Turen slutter på Bistro Gustav, hvor Mikkel og hans personale sørger for, at vi får serveret et godt måltid mad.

Mødested: Springvandet Gammel Torv.

Prisen inkluderer maden, men ikke drikkevarer.

Kursusdetaljer

Gammel Torv, Ved springvandet, 1457 København K
Torsdag, 17:00 - 19:00
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 22. maj, 2025
Hold nr.: 8725110060

385 kr./person

20 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Allan Mylius Thomsen

Allan Mylius Thomsen, historiker og forfatter, som oprindeligt er uddannet reklametegner i 1971 og ma­nuskript­for­fat­ter fra Den Danske Filmskole i 1992. Har tilrettelagt en lang række radio- og tv-programmer gennem årene. Han har også skrevet for dag og ugeblade samt spe­ci­al­ma­ga­si­ner og har udgivet en hel del guides og historiske bøger bl.a. Den Danske Øl, Dansk Øl Guide, En baggårdsrod i København og senest Byen der forsvandt. Allan Mylius Thomsen har afholdt foredrag og guidet byvandringer for AOF Amager gennem mange år.

385 kr./person

Tilmeld kursus