Musikhistorie - folkemusikken i gemmerne Silkeborg
Sang, musik og kragetæer
Hvad mon der gemmer sig i Danmarks folkelige musikhistorie? Hvad har vi fået i arv af de utallige generationer af spillemænd og sangere, som har båret og udviklet de danske musiktraditioner?
I Danmark har vi f.eks. en samling på over 500 typer traditionelle viser (som er en af verdens største samlinger), optagelser på voksvalser fra 1907 og frem, og flere hundrede håndskrevne nodebøger helt tilbage fra 1700-tallet.
Her får du en indføring i hvad denne del af vores musikhistorie har at byde på, hvordan man finder frem til det man leder efter, og hvordan materialet bliver brugt af musikere og forskere i dag.
Der vil også blive mulighed for en ekskursion til Dansk Folkemindesamling på Det Kgl. Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, hvor vi kommer til at se, høre og røre originalerne af de gamle kilder. En evt. ekskursion er egenbetaling udover deltagerbetalingen.
For alle
Dette hold er åben for alle - der er intet krav om kendskab til hverken den folkelige eller den ""almindelige"" slags musikhistorie. Undervisningen kan også tilpasses specielle ønsker fra holdet.
Kursusdetaljer
1.190 kr./person
Underviser
Maja Kjær Jacobsen
Maja Kjær er en erfaren violinist, komponist og traditionsbærer med dybe rødder i dansk og nordisk folkemusik, særligt fra Søhøjlandet.
Med omkring 15 års undervisningserfaring på både musik- og aftenskoler over hele landet samt workshops i udlandet, er hun en passioneret formidler.
Hun har desuden udgivet seks musikalbums med forskellige bands, en nodebog om midtjysk spillemandsmusik og en podcast.
Maja er uddannet violinist fra Syddansk Musikkonservatorium (BA i 2009 og KA i 2012), har studeret i Limerick (Irland) og taget kurser i Norsk Folkelig Dans på NTNU i Trondheim (Norge), og har turnere i store dele af verden. Hun er ved at afslutte sin solistuddannelse på Contemporary Creative Artist-linjen ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, med debutkoncert planlagt til marts 2025.
1.190 kr./person
Tilmeld kursus