Ølsmagning

Kunne du tænke dig at komme til ølsmagning i godt selskab? Eller vil du gerne være i stand til at brygge din egen øl? Hos AOF har vi forskellige kurser, hvor du både kan smage øl, brygge øl og lære om både teori og historie bag øl. Tag med ombord i humlens vidunderlige verden.

Tag til ølsmagning med AOF 

Er du glad for øl, og vil du gerne smage mange forskellige slags? Så kan du tilmelde dig ølsmagning hos AOF.

AOF tilbyder ølsmagning, hvor du vil blive præsenteret for både gode og anderledes øl. Udover en god smagsoplevelse, så får du også en bred viden om øllets historie. Du vil lære om de specifikke øl, du får serveret, og blive klogere på øllens unikke egenskaber. Du vil blive præsenteret for forskellige typer af øl, som både kan være specialøl eller en helt særlig pilsner. Derudover vil du smage nye øl, som du måske ikke tidligere har stiftet kendskab med. Uanset hvad, så får du en unik oplevelse ved en ølsmagning hos AOF, som du kan deltage i alene, sammen med en ven eller et familiemedlem.

Du kan se vores mad- og drikkekurser her.

Lær om de forskellige øltyper

Der findes utallige øl, og der er også mange forskellige øltyper at skelne imellem. Til en ølsmagning vil du stifte bekendtskab med de forskellige typer af øl, og hvad der er unikt ved de enkelte typer.

Du vil blive i stand til at kende forskel på de mange øl, og du vil kunne skelne mellem nogle af de øl, der findes inden for øltyperne.

Du vil til ølsmagningen blive præsenteret for den overordnede øltype, og derefter vil underviseren gå i dybden med den underkategori, som øllen passer inden for. Du vil udvide dit kendskab til de gode øl, men også blive klogere på bryggerier verden over.

Du kan se alle vores mad- og drikkekurser her.

Man kan opdele øltyperne i:

 • Lys Lager
 • Mørk Lager
 • Lys Ale
 • India Pale Ale (IPA)
 • Mørk Ale
 • Hvedeøl
 • Syrlig øl
 • Porter/Stout

Vil du lære at brygge din egen øl?

Mi­kro­bryg­ge­ri­er og specialøl er blevet meget populære de seneste år, og interessen for mere specielle og lækre øl er steget. Derfor er der også en stigende interesse i at lære, hvordan man brygger sin egen øl.

Hos AOF kan du komme på øl­bryg­nings­kur­sus, hvor du lærer om de metoder, der ligger bag brygningen af øl. Undervisningen bygger på, at du bliver i stand til at brygge din egen øl gennem både teori og praksis.

Der er mange muligheder, når det kommer til at brygge øl, og et kursus i bryggeri vil lære dig, hvordan du skal håndtere brygningens mange delprocesser. Du vil kunne skabe dit eget lille bryghus derhjemme. Og måske smager din hjemmelavede øl bare den tand bedre end andre. En god øl smager godt til både oste, kød og fisk, hvis den er brygget med omtanke for råvarerne og selve processen.

Hvad lærer du på øl­bryg­nings­kur­sus?

På et øl­bryg­nings­kur­sus vil du både lære teori og praksis, så du på sigt kan afholde dine egne private ølsmagninger.

Du vil arbejde med disse processer i praksis på kurset, hvor du øver og lærer på et mikroanlæg. Du bliver også instrueret i, hvordan du gærer øllet færdigt, så du kan færdiggøre de sidste dele af processen hjemme hos dig selv.

Så hvis du gerne vil tilbyde dine gæster dine egne hjemmebryggede fadøl, så skal du tjekke vores udvalg af bryggerikurser ud.

Du kan se vores øl­bryg­nings­kur­ser lige her.

Hvad du fx lærer på ølbrygningskursus:

 • At knuse malt
 • Mæskning
 • Fraløb
 • Eftergydning
 • Urtkogning
 • Urtkølning
Flødebollekursus hos AOF

Flø­de­bol­le­kur­sus hos AOF

Hos AOF kan du tilmelde dig et flødebollekursus, så du kan lære at lave dine egne lækre flødeboller. Vores undervisere vil lære dig alle de teknikker du skal bruge for at kunne lave en perfekt flødebolle med din favoritsmag. Lyder det som noget for dig, og vil du vide, hvornår du skal sætte et kryds i din kalender? Så kan du se mere her på siden.

Se vores flødebollekurser her

Øl: En god gave

Kender du en eller er du selv en rigtig ølentusiast, så er en ølsmagning eller et kursus i ølbryggeri den perfekte gave.

Hvis du kan lide nye projekter, hvor god øl er i centrum, så er du næsten stensikker på at få en god oplevelse på et af vores ølkurser.

Med en ølsmagning får du et øget kendskab til øllene, og du bliver i stand til at skelne mellem forskellige typer øl. Du vil til smagningen smage på de mange gode øl og blive klogere på øllets historie.

Du kan også komme på et øl­bryg­nings­kur­sus, hvor du vil blive i stand til at brygge din egen øl og kan på sigt skabe dit eget lille bryggeri. Du vil blive introduceret til alle delene i processen. Hvis ikke en hjemmebrygget øl er den bedste øl, hvilken er så?

Så er du, din ven eller et familiemedlem vild med øl, så vil en ølsmagning eller et kursus i ølbryggeri, da med sikkerhed falde i god jord.

Du kan se vores forskellige kurser med ølsmagning og brygning af forskellige øl her.

Find et mad- og vinkursus hos AOF

Hvis du leder efter en anden god oplevelse, der indebærer mad og drikke, så har AOF mange forskellige slags kurser, der kan give dig en smagsoplevelse. Vi har både kurser, der kan lære dig at lave god mad eller bage, men vi har også kurser, der fx kan lære dig, hvilke svampe du kan spise fra skoven.

Der er altså et væld af kurser at vælge imellem, hvis du gerne vil lave og smage lækker mad og drikke. Du kan se vores udvalg lige her.

Hvis du gerne vil på et madkursus har vi mange forskellige ver­dens­køk­ke­ner at tilbyde fx det thailandske, indiske, japanske, italienske, kinesiske og mange flere. Vi har også madkurser, der fokuserer på blandt andet vegetariske retter, bælgfrugter eller kurser hvor du lærer at undgå madspild og food preppe.

Uanset hvad er mad- og vinkurserne forbundet med en hyggelig stund og gode oplevelser. God fornøjelse!

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.