Venteliste

Begitningsfarver Silkeborg

Begitningens verden er stor og spændende - især når man kombinerer den med forskellige glasurer! På dette kursus både for nybegyndere og de mere erfarne er det primært farverne og udviklingen af farver, vi skal dykke ned i.

Begitning - eller lerfarve som det også kaldes - er et tyndt lag ler med farvestof der ligger ovenpå leret og under glasuren. Ved brug af begitninger i kombination med glasurer kan man få en mere spændende og dyb overflade end kun ved brug af glasurer.

På kurset i Silkeborg starter vi med at se på hvad begitning er og hvornår vi bruger det. Så blander vi nogle forskellige typer begitning og indfarver dem, så vi får en farvepalette. Senere vil vi prøve at glasere med forskellige glasurer ovenpå begitningen, for at se de forskellige far­ve­ud­vik­lin­ger - det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken glasur der kommer ovenpå begitningen.

På kurset laver vi fælles prøver og oparbejder en fælles erfaringsbank. Prøverne vi laver på kurset er derfor fælles, men du er velkommen til at medbringe læderhårde og forglødede teststænger (de skal kunne brændes til 1260 grader), så du kan få dine egne prøver med hjem.

Alle kan være med uanset om man er vant til at blande begitninger eller aldrig har været i nærheden af at blande en begitning før - det vigtigste er lysten til at eksperimentere og udforske begitningens verden. Medbring bøtter, stavblender, støvmaske og notesbog.

Kursusdetaljer

ØrnsøCentret, Ørnsøvej 5-7, 8600 Silkeborg
Tirsdag, 17:30 - 20:30
12 lektioner, 3 mødegange
Tirsdag 7. januar, 2025
Hold nr.: 7425102037

1.000 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Marguerite Johnsen

Siden jeg i 3. klasse lavede min første hest i ler og drejede min første skål i gymnasiet, har jeg været bidt af leret. 

Jeg er uddannet keramiker fra Designskolen Kolding i 2002 og siden da, har jeg været på kunstnerophold i bl.a. Japan, Canada og på det internationale keramikcenter i Skælskør. Jeg har udstillet mange forskellige steder her i landet og været på diverse censurerede udstillinger i Danmark og Frankrig.

I 2018 kom jeg til AOF’s Billedværksted som underviser. Jeg elsker at undervise og formidle min glæde ved materialet og de mange fantastiske teknikker, som keramikkens verden rummer.

 Jeg underviser på AOFs ke­ra­mi­k­værk­sted i Silkeborg. Det er et skønt værksted med spændende lertyper, mange forskellige begitninger og glasurer. Vi har seks elektriske drejeskiver og værktøj til et væld af forskellige keramiske teknikker. Hylderne bugner med keramik til inspiration, og der er bøger, man kan dykke ned i, foruden en god, hyggelig og hjælpsom atmosfære blandt kursisterne. Velkommen!

1.000 kr./person

Tilmeld venteliste