Handelsbetingelser. Opdateret 12. September 2024.
Kontaktoplysninger for al kontakt vedrørende den købte aktivitet, afmelding, hold mv.:
Har du spørgsmål til dit køb eller en aktivitet, så kontakt din lokale skole for vejledning og hjælp. Find kontaktoplysninger her:
Vi bestræber os på at besvare din henvendelse indenfor 72 timer på hverdage.
Generelle retningslinjer
Følgende handelsbetingelser gælder ved køb på aof.dk.
Hjemmesiden aof.dk udbyder kurser, foredrag og andre arrangementer for lokale AOF aftenskoler. Når du handler på aof.dk, handler du med den skole, der udbyder arrangementet. Det er ligeledes den skole du handler med der udsteder faktura.
Denne butik anvender NETS. Betaling med kreditkort og mobilepay i denne webshop er derfor sikret og certificeret af VISA og Mastercard. Det betyder blandt andet, at det kun er dem, der modtager og validerer din godkendelse af købet. AOF modtager kun oplysninger relateret til selve købet, og oplysning om at der er betalt.
Betaling
Din plads på holdet er først endeligt reserveret, når vi har modtaget din fulde indbetaling på det pågældende deltagergebyr. Modtager vi ikke den fulde betaling rettidigt, vil pladsen blive frigivet.
Der er mulighed for en eller flere af følgende betalingsmåder
Her på hjemmesiden:
- Kortbetaling eller Mobilepay
Ved betaling på nettet anvendes NETS, der er garant for nem og sikker betaling. Der skal bruges MitID og 3D secure ved betaling af beløb over ca. 250 kr. og lejlighedsvist ved mindre køb. - Beløbet trækkes med det samme.
- Du kan læse mere om reglerne for dit specifikke kort hos din kortudsteder.
- Efter gennemført køb vil du modtage en e-mail med tilmeldingsbekræftelse.
Ved henvendelse til lokalt AOF kontor:
Det er forskelligt hvilke betalingsmuligheder der er på forskellige kontorer.
- Med FIK indbetalingskort, FIK +71
Der udsendes en reservationsbekræftelse på mail umiddelbart efter tilmeldingen – samt en faktura med FIK nummer, der skal indbetales på. Der udsendes først egentlig tilmeldingsbekræftelse, når betaling bliver registreret.
Har du valgt FIK som betalingsmetode, vil du hos nogle AOF kontorer først modtage indbetalingskortet, når kurset bliver sat i gang.
FIK fremsendt pr. e-mail kan kun bruges til netbank. Hvis du ønsker, at få indbetalingskortet fremsendt med brevpost, skal du oplyse det ved tilmeldingen. - Kontant/betalingskort på det lokale AOF kontor
Kontakt evt. din lokale AOF afdeling og hør, om betaling er mulig ved fremmøde. - Indbetaling via netbank som kontooverførsel
Vær opmærksom på, at den type betaling typisk skal være efter aftale med den lokale AOF afdeling, og at du skal angive de oplysninger, som afdelingen skal bruge. Ved bankoverførsel er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen.
Husk altid din tilmeldingsbekræftelse ved kursets eller arrangementets start. En bekræftelse på mobilen vil være tilstrækkeligt.
Ved alle kortbetalinger fremgår pris tydeligt i betalingsvinduet, inden du trykker OK. Prisen inkl. gebyr vist i NETS vinduet er altid den gældende pris.
(Se dog afsnittet "Udgifter til materialer" herunder)
AOF tager ikke kortgebyrer. Vi er momsfritaget, bortset fra erhvervskurser.
Aflysninger
Hvis der ikke er nok tilmeldte til kurset/arrangementet, forbeholder AOF sig retten til at aflyse det. Ved aflysning vil et eventuelt indbetalt beløb blive fuldt returneret til dig. I stedet for eventuel aflysning af kurset/arrangementet kan startdato ændres. Du vil så få besked og har mulighed for at afmelde dig med fuld tilbagebetaling ligesom ved aflysning.
Ændringer i afholdelse
Ændringer i undervisningsgangene (fx sygdom hos underviseren) bliver udmeldt via sms og/eller e-mail. Derfor beder vi dig oplyse mobilnummer og/eller e-mailadresse ved tilmelding. Den tabte undervisningsgang lægges så vidt muligt til i form af forlængelse af kurset. Hvis vi ikke kan nå at afholde aflyste mødegange indenfor den givne sæson, kan du miste op til en mødegang, uden at vi tilbagebetaler en del af kursusgebyret.
Force Majeure
Vi tager forbehold for Force Majeure.
Fortrydelse og afmelding
AOF’s kurser/arrangementer falder inden for følgende undtagelse til fortrydelsesretten, og disse aftaler kan som udgangspunkt ikke fortrydes: Levering af ydelser i form af forplejning eller fritidstilbud, når datoen eller perioden er aftalt.
Du kan dog få refunderet din betaling ved afmelding indtil 10 dage før start, medmindre andet er oplyst. Ved afmelding opkræves et ekspeditionsgebyr på 100 kr. Ved afmelding senere end 10 dage før kursusstart refunderes intet uanset årsag.
Manglende fremmøde giver ikke ret til tilbagebetaling.
For at afmelde dig kan du sende en mail til den afdeling, hvor du har gennemført din tilmelding.
Billetkøb til foredrag og ekskursioner på fastsatte datoer er bindende og kan ikke fortrydes.
Handicap/specialundervisning
Ved deltagelse på små hold med handicap/specialundervisning skal deltagerne ifølge folkeoplysningsloven skriftligt erklære sig berettiget til handicap/specialundervisningen i det konkrete emne. Erklæringen skal afgives til underviseren ved kursets start.
Nedsat kursuspris
Tilskudsstørrelsen fastsættes af den enkelte kommune. Den nedsatte kursuspris gælder for pensionister, efterlønsmodtagere, arbejdsledige og/eller SU-modtagere/lærlinge. For at modtage tilskud, skal man være bosiddende i den kommune, som kurset eller foredraget afholdes i. Det er en generel forudsætning, at man i disse tilfælde på anmodning underskriver en tro- og loveerklæring eller indsender dokumentation for sin status. Kommunen giver tilskud til deltagelse på hold, der afvikles under Lov om støtte til Folkeoplysning.
Vi refunderer ikke differencen til den fulde betaling, hvis det efterfølgende viser sig, at kursisten ikke har været opmærksom på muligheden for at få rabat. Kursister, som uretmæssigt tilmelder sig på nedsat pris, vil blive opkrævet for differencen + ekspeditionsgebyr på 80 kr.
Pligt for udenbys deltagere til at oplyse cpr-nr.
En deltager, som melder sig til et kursus/arrangement i en anden kommune end bopælskommunen, har ifølge folkeoplysningsloven som betingelse for deltagelse pligt til at oplyse sit fulde personnummer til AOF.
Udgifter til materialer
Udgifter til materialer f.eks. bøger, fotokopier og andet undervisningsmateriale anskaffes i samråd med underviseren og betales af deltagerne. Pensionister, efterlønsmodtagere, ledige og studerende, der går til nedsat pris, skal stadig betale hele materialeudgiften.
Henvendelse
Al henvendelse vedrørende kurser/arrangementer skal som udgangspunkt ske til den AOF afdeling, som udbyder kurset/arrangementet. Dog kan underviserens telefonnummer eller e-mail nogle gange være sat på som kontakt under kursusbeskrivelsen.
Hvilken afdeling, der udbyder det enkelte kursus/arrangement kan ses på kursusoversigten på aof.dk, i tilmeldingsbekræftelsen eller i markedsføringsmateriale.
Kontaktoplysninger for hjemmeside og handelsbetingelser:
AOF Danmark
CVR: 31460115
Molestien 7, 2450 København SV.
aofdk@aof.dk
41 88 77 70
Vi bestræber os på at besvare din henvendelse indenfor 72 timer på hverdage.
Reklamationsret
Købelovens regler gælder for varekøb, men ikke ydelser. Det betyder, at du som udgangspunkt ikke har 2 års reklamationsret. Men er du ikke tilfreds med kurset/arrangementet, kan du naturligvis kontakte os på aofdk@aof.dk eller 41 88 77 70 straks.
Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte AOF på aofdk@aof.dk eller 41 88 77 70. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus.
For at kunne klage skal ydelsen have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr.
Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag - uanset beløbets størrelse. Læs mere her.
Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her: http://ec.europa.eu/odr