Lær tysk

Genopfrisk de gamle grammatiske remser og bliv bedre til at forstå og tale tysk. Du finder tyskundervisning på alle niveauer hos AOF.

 

“Herzlich Willkommen”

Der kan være mange gode grunde til at lære tysk. Måske vil du gerne kunne tale sproget, når du tager på sommerferie i Tyskland eller på skiferie i Østrig - og blive i stand til at booke et hotelværelse, bestille mad på restaurant eller spørge om vej på tysk. Det kan også være, at du har behov for at opdatere eller genopfriske dine tysk-kundskaber i forbindelse med jobbet, eller måske har du et ønske om at kunne læse de store tyske forfattere på originalsproget.

Hvad enten du er på udkig efter at lære tysk fra bunden, har lyst til at genopfriske den tyske grammatik fra skoletiden eller udvide ordforrådet og blive sikker på udtalen, kan du hos AOF finde tysk undervisning på alle niveauer. AOF tilbyder kurser i tysk over hele landet.

Tysk Grammatik

“Durch, für, gegen, ohne, wieder, um. Kannst du nicht dein Akkusativ, dann bist du wirklich dumm.” Ak ja. De fleste kan nok huske de gamle remser fra skoletiden. Men for mange, som ikke bruger det tyske sprog til hverdag eller har “Der Alte” liggende på gamle videobånd, kan det måske virke lidt fjernt - og lidt svært. Men det behøver ikke være “alles ist vorbei”, hvis man bare lægger sig lidt i selen.

Et grundlæggende kendskab til tysk grammatik er et særdeles godt hjælpemiddel, hvis man gerne vil blive i stand til at kommunikere på tysk. Tysk grammatik har nogle regler, som kan synes svære at huske. Men når først man har fået dem ind under huden - akkurat som med remserne - vil den tyske grammatik med tiden føles helt naturlig.

 

Sprogkursus

 

 

 

Tysk for begyndere

Det tyske sprog hører til den indoeuropæiske sprogfamilie og er ligesom dansk en del af de germanske sprog. Det betyder, at der er mange ligheder mellem dansk og tysk, og ser man bort fra vores skandinaviske naboer i Norge og Sverige, betragtes tysk som et af de letteste sprog at lære for en dansker, som i forvejen har et begrænset kendskab til sproget. AOF tilbyder begynderundervisning i tysk over hele landet.

 

Über alles

Vidste du, at over 100 millioner mennesker taler tysk, at tysk er blandt de ti mest udbredte sprog på kloden - og det mest udbredte i EU? Udover Tyskland er tysk det officielle sprog i lande som Østrig, Schweiz, Liechtenstein, Luxembourg og dele af Italien og Belgien. Så der er mange gode grunde til at lære tysk.

Tysk kursus online

På AOF’s kurser i tysk får du mulighed for at indgå i et fællesskab og udveksle erfaringer med andre mennesker. Og som en af underviserne skriver i sin kursusbeskrivelse, så “glemmer vi ikke, at hygge nu også er blevet et officielt tysk ord”. Men foretrækker du at blive undervist over distancen, kan du også finde tysk undervisning online, så du kan sidde hjemme i ro og mag bag skærmen og blive undervist live via computeren.

 

Viden om tysk kultur

Mange danskere kender Tyskland for de motorveje, der forbinder Danmark med de sydligere himmelstrøg. Men Tyskland er et fascinerende rejseland med store kulturelle og sproglige forskelle mellem nord og syd. For dig, der gerne vil udforske vores store naboland mod syd, byder tysk undervisning på mere end bare tysk grammatik. For udover at lære om dativ, akkusativ og omvendte ordstillinger, får du på mange af AOF’s kurser i tysk også et indblik i Tysklands rige historie og kultur.

 

 

Tysk kursus

 

Tysk undervisning over hele landet

AOF tilbyder tysk undervisning til både begyndere og øvede over hele landet, og det er ganske let at finde et kursus, der passer til dit niveau i dit område. På gensyn og Auf Wiedersehen!