Lær at sy

Slip kreativiteten løs med nål og tråd og find et sykursus hos AOF. Skab dine unikke kreationer i hyggeligt selskab, og husk at syning er for alle - uanset om du er nybegynder eller har udvidet kørekort til symaskine.

Er syning noget for mig?

Ja, syning er for alle. Er du nybegynder og helt grøn, kan syning måske umiddelbart virke svært at finde hoved og hale i. Der findes en del termer og grundprincipper, som du skal lære at kende, før du kan træde på pedalen og lade nålen gøre arbejdet. Men heldigvis behøver det ikke være så svært endda. På et sykursus hos AOF får du hjælp til at følge mønstre og komme godt i gang med at skabe dine kreationer på symaskinen.

Hvis du har syet tidligere og nu igen har fået lyst til genoptage den gamle hobby, trænger du måske at få genopfrisket håndværket på en syskole og få hjælp til at blive endnu bedre. Og hvis du er mere erfaren udi syningens ædle kunst, kan du altid få inspiration til at udvikle dine teknikker, prøve nye materialer og udvide dine kreative horisonter.

Sykursus

Få inspiration til din syning

På et sykursus får du mulighed for at slå flere fluer med ét smæk. Du får både inspiration og viden til at dygtiggøre dig - og så tager du del i et hyggeligt fællesskab med syning som omdrejningspunkt. Et sykursus er også oplagt for dig, der går rundt med en masse ideer til syning, men har problemer med at få dem ført ud i livet. På et sykursus hos AOF finder du masser af sparring og inspiration til at få projekterne ud over rampen. De erfarne og dygtige undervisere deler hellere end gerne ud af de fif, som kan være med til at få din symaskine op i femte gear, og de hjælper dig desuden med at udvikle dine teknikker og tilrette dit tøj, så du er sikker på at ramme den helt rigtige pasform.

Syning

 

 

Materialer til syning

På de fleste sykurser hos AOF skal du selv medbringe sygrej. Vi anbefaler, at du medbringer din egen symaskine, da det er den, du kender bedst og også kan arbejde videre på derhjemme. Men for det meste kan du på AOF’s kurser låne både sy- og overlock-maskiner. På de enkelte kursusbeskrivelser finder du en oversigt over, hvad du skal medbringe. Udover symaskine drejer det sig typisk om materialer som stof, mønstre, skrædderlineal, målebånd og stofkridt.

 

Syning kan gøre dig lykkelig

Syning kan give dig glæde på flere forskellige niveauer. Udover at få brugt dine kreative evner og skabe et unikt produkt har syning også en række andre positive effekter. Kreativt håndværksarbejde som syning udløser dopamin, der også er kendt som hjernens lykkemiddel, og når du koncentrerer dig og bliver opslugt af dit syprojekt, giver det samtidig din hjerne mulighed for at koble helt af. Syning er altså afstressende, og mange kan nikke genkendende til den meditative tilstand, som opstår i forbindelse med syning.

AOF’s sykurser er for alle

Det gode ved AOF’s sykurser er, at alle kan deltage uanset niveau og erfaring. Undervisningen foregår i hold, men de dygtige undervisere vil give individuel vejledning, så det er underordnet, om du gerne vil lære at sy eller er meget erfaren. På et sykursus vil du opleve en stor grad af hygge, og du får mulighed for at hente inspiration og udveksle erfaringer, tips og gode grin med dine medkursister. 

 

Hvad kan jeg sy på et sykursus?

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave på et sykursus. Mange kurser er helt åbne - forstået på den måde, at du selv bestemmer, hvad du vil sy og hvilke teknikker, du vil bruge. Det kan for eksempel være lækkert tøj til dig selv og familien, tasker eller puder til hjemmet. Andre kurser retter sig specielt mod et tema som fx knipling, syning af baby- og børnetøj eller jakker og cardigans.

 

 

Syning

Syning holder hjernen i gang

Når du syr, sætter du gang i kreativiteten og den højre hjernehalvdel. Det hjælper din hjerne til at producere nye celler og bevare den mentale sundhed. I syning skal du også huske forskellige trin, og det betyder, at du holder hjernen i form og på den måde er med til at forebygge sygdomme som demens, når du bliver ældre. 

 

Find et sykursus overalt i landet

AOF tilbyder et bredt udvalg af forskellige sykurser over hele Danmark. Du kan altid finde et kursus i nærheden, som passer til dig - uanset om du er nybegynder eller erfaren.