Lær spansk

Lær spansk på aftenskole og bliv klædt på til at kommunikere med mennesker i 20 spansktalende lande verden over.

 

Hola!

Rigtig mange danskere har på et eller tidspunkt i deres liv stiftet bekendtskab med Spanien på en ferie til Costa del Sol, Barcelona eller De Kanariske Øer. Og rigtig mange danskere er blevet så glade for både klimaet, stemningen og maden, at de drager derned år efter år, ligesom en del vælger at bosætte sig i Spanien i vinterhalvåret.

Er du glad for Spanien - eller en af de mange andre spansktalende lande -  er det derfor ikke nogen dårlig idé at lære spansk, så du kan sige mere end “gracias” og “dos cervezas, por favor”. Via et spansk kursus hos AOF kan du komme til at forstå og kommunikere på spansk og blive i stand til at klare dagligdags situationer som fx indkøb og restaurantbesøg. 

Spansk tales over hele verden

Der findes store sprog - og så findes der virkelig store sprog. 420 millioner mennesker verden over har spansk som modersmål, så det spanske sprog hører så afgjort til den sidste kategori. Hvis du vælger at lære spansk, kan du komme i snak med mennesker over hele verden.

Spansk er et af verdens ældste sprog og sætter sit præg på en hel verdensdel i form af Sydamerika, hvor mange af landene har spansk som officielt sprog. Også i Mellemamerika tales der spansk over hele linjen, ligesom USA’s befolkning i vid udstrækning består af spansktalende mennesker.

 

Er spansk svært at lære?

Selv om du måske synes det lyder svært, er spansk faktisk er af de sprog, der er lettest at lære. Sproget er præget af latin, og når du læser et ord, kan du være ret sikker på, at det skal udtales, som det bliver skrevet. Samtidig har den spanske grammatik færre undtagelser end de andre romanske sprog, hvilket gør den forholdsvis enkel at gå til.

Spansk for begyndere

Hvis du kun kan meget lidt eller slet ingen erfaring har med spansk, skal du finde et AOF-kursus, der tilbyder spansk for begyndere. Her lærer du de basale grammatiske regler, at skrive enkle sætninger og føre korte samtaler, som du kan bruge på rejsen eller i hverdagen. Og samtidig lægger du fundamentet for at modtage spansk undervisning på et endnu højere niveau.

 

Spansk for letøvede

Når du har fået de basale færdigheder på plads, er du klar til at tage et skridt op ad den sproglige spanske trappe. På disse kurser bygger du videre på den lærdom, du har fået fra spansk for begyndere - og måske endda også fra dine egne erfaringer med at tale spansk ude i den store verden. Det bliver lagt ekstra lag på dit ordforråd, og der bliver taget et spadestik dybere i grammatikken, så du bliver endnu bedre til at føre samtaler på spansk.

Der er forskel på kursernes navne fra sted til sted - og det kan for eksempel hedde spansk på mellemniveau eller spansk for letøvede. Men når du læser kursusbeskrivelserne burde det stå klart, hvilket spansk kursus, der passer til dit niveau.

 

Spansk for øvede

Disse kurser er for dig, som allerede har en god forståelse og er i stand til at føre længere samtaler, men som gerne vil udvikle dit spanske, så du kan formulere dig sammenhængende, flydende og forståeligt.

Lær om den spanske kultur

Når du deltager på et kursus i spansk, vil underviserne ikke blot klæde dig på sprogligt og grammatisk. De vil også give dig et indblik i nogle af de meget forskellige kulturer, som findes i de mange spansktalende lande på kloden.

 

Personlig udvikling

Der kan være andre end blot praktiske årsager til lære sig et fremmedsprog som spansk. Undersøgelser viser nemlig, at der også er en række sidegevinster knyttet til det at lære et nyt sprog. Når du får interesse for at udforske det nye sprog og begynder at høre musik på spansk, læse en spansk bog eller se en Almodovar-film, vil det stimulere din kreativitet og give dig lyst til at dyrke det endnu mere - samtidig med at du lærer spansk.

Sprogundervisning

Lær spansk på aftenskole i hele Danmark

Hos AOF finder du spansk undervisning til både begyndere og øvede over hele landet. Du kan altid finde et kursus, der passer til dit niveau, uanset om du er nybegynder eller øvet.