Lær at male

Sving penslen og lad kreativiteten blomstre på et malekursus. Uanset om du er begynder eller øvet og foretrækker akrylmaleri eller oliemaleri, er der over hele landet masser af muligheder for at finde maleundervisning, som passer til dig. 

Kan alle lære at male?

Alle kan lære at male - og det er aldrig for sent at sætte mere kolorit på tilværelsen. På et malekursus for begyndere hos AOF får du en introduktion til malerkunsten og prøver de grundlæggende teknikker. Uanset om du tager et akvarelkursus, går til oliemaleri for begyndere eller vil lære at male akryl får du også personlig vejledning af en kyndig underviser, så du på egen hånd kan gå de store kunstmalere i bedene.

 

Hvorfor tage et malekursus?

Maleundervisning giver dig redskaberne til at skabe unik kunst. Men samtidig er der også gode chancer for at opnå velvære. For der er noget særligt over at få kontakt til din kreativitet og give den liv på et lærred fra idé til færdigt maleri. Mange kunstmalere - både professionelle og glade amatører - kan berette om en nærmest meditativ tilstand, når de står foran lærredet og lader farverne og fantasien flyde.

 

Maleri

Malekurser for øvede

Lær at male - endnu bedre. Har du erfaring med at male, og vil du gerne forfine din teknik eller dit billedsprog, kan du over hele landet finde et malekursus, som henvender sig til øvede. Her kan du komme endnu mere i dybden med komposition, perspektiv, farvelære og de forskellige teknikker, ligesom du kan få individuel sparring med underviseren. 

 

 

Malekursus

Portrætmaler

Akrylmaleri, oliemaleri eller akvarelmaleri?

Mange af de store malere gennem tiden har sværget til oliemaleriet, så gemmer du på en indre Picasso, er det den vej, du skal gå. Som begynder kan det dog være en fordel at starte ud med akryl, hvor malingen tørrer hurtigt og konsistensen er nem at arbejde med. Oliemaleri har en lang tørretid, og derfor ofte kræver lidt mere erfaring, når du skal arbejde “vådt-i-vådt” og blande farver direkte på lærredet.

Akvarelkurser er blevet populære i de senere år, og her findes der en lang række forskellige teknikker, som kan bruges til at skabe smukke farverige akvareller.

Hvad med materialerne?

Er du nybegynder ud i malingens ædle kunst, kan du måske blive lidt stakåndet ved tanken om de materialer, som kræves på et malekursus. Hvad skal der bruges, hvad skal jeg medbringe og hvordan bruger jeg det? 

På de fleste malekurser er der mulighed for enten at låne eller købe de materialer, som indgår i maleundervisningen. Materialevalget kan have stor betydning for det færdige resultat, og når du for alvor har fået smag for at male, kan du gå på opdagelse i en verden af pensler, maling og lærreder, som kommer i utallige varianter og kvaliteter.

Maleredskaber

Det vigtige værktøj

En håndværker går ikke på kompromis med sit værktøj. Og det samme gør sig gældende for en kunstmaler - ikke mindst når det kommer til penslen. Det kan være svært at finde ud af, hvilken type pensel du skal bruge, men det er ganske vigtigt at vælge den rigtige, uanset om du er erfaren kunstmaler eller deltager på dit første malekursus.

Hvilken form og størrelse skal penslen have, hvilke pensler fungerer bedst til hvilken maling og skal den være syntetisk eller med naturhår? Der findes eksempelvis pensler, som egner sig bedst til akrylmaleri, mens andre passer bedst til oliemaleri, men generelt giver en pensel i høj kvalitet en bedre maleoplevelse, og så holder den meget længere end en billig en af slagsen.

Malekurser over hele landet

AOF tilbyder en bred palette af malekurser over hele landet, og du kan altid finde et kursus, som passer til dit niveau og den maleform, du ønsker at arbejde med. Der findes malekurser til begyndere, letøvede og øvede i alle de forskellige former hvad enten du er til akryl, olie eller akvarel.