Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 1050 kr/person
 • Efterløn Herlev, Herlev 735 kr/person
 • Pensionist Herlev, Herlev 735 kr/person

Kursusdage

 • 05-10-2023
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 02-11-2023
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 04-01-2024
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 01-02-2024
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 07-03-2024
  Torsdag
  19:15 - 21:15

Beskrivelse

Fem foredrag med vinsmagning. Vi skal besøge vinsteder i Europa, men med en enkelt afstikker til Oregon, USA. Vi skal høre om og smage på gode vine udvalgt af de enkelte foredrags-holdere/vinfolk. Hver gang smager vi på 6-7 vine, hvor der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du får historierne bag de enkelte vine og producenter – men også de kuriøse ”vinhistorier”. Og som vanligt skal vi også høre om druesorter, jordbund, klimaforhold, vinifikation, smagning, opbevaring m.v. Alle ”vinfolkene” har proptrækkeren klar og” snakketøjet” i orden. 
NB! Udgift til vin er inkluderet i prisen.
Husk hver gang at medbringe min. 2 vinglas.
 
2023
5. oktober
Det nordlige Spanien v. David Ekberg, Laudrup Vine
De fineste spanske vine kommer fra den nordlige del af landet,
hvor bjergene giver mulighed for at anlægge vinmarker. Her vil temperaturen selv i de
varmeste somre være moderat. De vigtigste vinområder ligger langs bredderne ad de to floder Duero og Ebro.
Den ene – Duero- går gennem områder som Castilla y Leon med distriktet Ribera del Duero, mens Ebro flyder mod sydvest gennem La Rioja og Navarro til Catalonien. Kendte vinområder, men der laves også fremragende vine andre steder i det nordlige Spanien. Det gælder røde såvel som hvide vine. Vi skal udfordres denne aften og smage nyt.

2. november Vinhuset Pieroth, Tyskland v. Ulrik Nielsen, Wines and co.
Wines & Co har en særlig forbindelse til Tyskland og dets vinproduktion. Vi har en eksklusivaftale med Pieroth Wein,  Tysklands vinproduktion er alsidig, men er mest kendt for sine gode hvidvine samt den berømte “sekt”, som er en mousserende variant. Vi fokuserer meget på de tyske hvid- og mousserende vine som produceres omkring floderne Mosel og Rhinen. Vine på Riesling kender vi alle, men der er mange andre druesorter i spil som fx Weissburgunder, Grauburgunde, Sylvaner m.fl.. Endelig skal vi nok også smage en Spätburgunder/Pinot Noir.

2024
4. januar
  Oregon, USA v.  Frederik Kreutzer, American Wine
Masser af vilje og stædighed har medført, at Oregon i dag regnes blandt de mest betydningsfulde amerikanske vinstater. I modsætning til Californien og Washington er det små vinbrug, som dominerer billedet i Oregon. Vingårdene er ofte familieejede og producerer sjældent mere end 10-15.000 kasser om året, så der fokuseres mere på individuel kvalitet end kvantitet. Mens vinmarkerne i Washington er beskyttet af Cascade Mountains, er Oregons vinmarker mere udsat for den kølige luft, som blæser ind fra Stillehavet. Og det var i Oregon man skabte den nye verdens køligklima-vitikultur.
Den mest brugte druesort er Pinot Noir, men der produceres også spændende vine på Pinot Gris, Chardonnay og Riesling. Der dyrkes næsten ingen Cabernet Sauvignon eller Merlot, da det simpelthen er for køligt til disse druer.

1. februar  Veneto - Norditalien” v.  Jens Halling, ”Vild med Vin”
Veneto er den del af Italien, som de fleste danskere kender – Gardasøen, Verona og Venedig er de store turistmagneter. Og her i det nordlige Italien er det regionen Veneto – herunder også Soave og Valpolicella - der har den længste tradition for vinfremstilling.  Veneto står for 20% af den italienske vinhøst, og sammen med de to øvrige regioner (Alto-Adige og Friuli-Venezia) tillades tilsammen ca. 50 druesorter. – en række lokale sorter, men også internationale druesorter som fx Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Grigio (Gris). I området produceres alle typer vine – mousserende vine, tørre hvidvine, rosévine og rødvine. Og sidst men ikke mindst – vi danskere
”elsker” italienske vine!

7. marts Wines of Languedoc v. Paul Dhami, La France Shop
Vingårde i Languedoc Roussillon går hovedsageligt på tværs af tre franske amter [départementer], fra Aude til Gard, passerer gennem Hérault og strækker sig endda til de vestlige Pyrenæer med den nye lokale AOC Languedoc- vinregion. Overordnet dominerer middelhavsklimaet, men ud mod kysten, kommer de oceaniske egenskaber til udtryk. Languedoc AOP-vine er overvejende røde blandinger lavet på Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre, og Cinsault druer. Regionens mikroklima er meget befordrende for dyrkning af en stor mængde af druesorter, hvor vinbønder i området udmærker sig i såvel masseproduktion som en større skare af økologisk-, biodynamiske- og naturvine. Languedoc Roussillon regionen, giver rig mulighed for at udfolde sig til at eksperimentere med vinen, hvorfor vinområdet også kaldes "vinens legeplads".   Bemærk

Husk hver gang at medbringe min. 2 vinglas.

Lignende kurser