Lær at spille klaver hos AOF

Er du nysgerrig på at lære at spille klaver og vil lære de mest basale akkorder, eller trænger dit spil til en genopfriskning? Hos AOF kan du deltage på utallige forskellige klaverkurser. Uanset om du lige har købt dit første klaver og aldrig rørt en tangent, om barndommens klaverundervisning trænger til en genopfriskning, eller du allerede er god til at spille klaver, har AOF et kursus til dig.

Kla­ver­un­der­vis­ning for børn og voksne

Der findes mange grunde til hvorfor et klaverkursus kunne være interessant for netop dig. Når du spiller klaver med en dygtig underviser på et af vores kurser, vil du blive klædt på til at spille musik, der lyder godt. En professionel underviser vil nemlig tage dig i hånden og lære dig forskellige metoder til at få styr på akkorderne.

Klaveret kan du dog bruge til meget mere end at spille sange. Mange har et helt almindeligt klaver stående derhjemme, som de bruger som redskab til at skabe et kreativt frirum til at koble af fra hverdagen og være i ét med musikken. Klaverspillet kan altså derfor være en hobby, hvor du kan skabe din egen og ny musik, men samtidig kan dit klaver fungere som et redskab, der har en afstressende virkning.

Du kan bruge klaveret til meget mere end at spille sange. Mange har et helt almindeligt klaver stående derhjemme, som de bruger som redskab til at skabe et kreativt frirum til at koble af fra hverdagen og være i ét med musikken. Klaverspillet kan altså derfor være en hobby, hvor du kan skabe din egen og ny musik, men samtidig kan dit klaver fungere som et redskab, der har en afstressende virkning.

Du kan finde en klaverkursus nær dig her.

Forskelligeartet klaverundervisning

Til klaverundervisning kan du beskæftige dig med mange forskellige emner som for eksempel:

  • Rytmisk klaver
  • Becifringer
  • Skalaer
  • Intervaller
  • Harmonik
  • Hørelære
  • Nodelæsning

Nybegynder? Vi lærer dig de basale akkorder 

Er du nybegynder? Så frygt ej. AOF lægger stor vægt på at skabe hyggelig og tryg undervisning, hvor alle skal kunne deltage. Derfor har du hos AOF nemlig muligheden for at deltage på et klaverkursus, der passer til dig uanset din alder, køn og dit niveau. Vi tilbyder også undervisning i klaver, uanset om du bruger den højre eller venstre hånd som den dominerende.

Vores undervisere er opmærksomme på dit individuelle niveau - uanset hvilken undervisning, du tilmelder dig. De vigtigste ting er tid og dedikation, og du skal øve dig mange gange for at blive god. Men når først du begynder at se fremskridt, vil det være svært at lade instrumentet være.

Undervisning i klaver for begyndere og letøvede giver dig en introduktion til at læse noder og spille klaver fra bunden. Hvis du ikke allerede kender til dem, vil du her blive præsenteret for begreber som becifringer, skalaer, intervaller, harmonik, hørelære, improvisation og nodelæsning. På disse kurser er det so­lo­un­der­vis­ning, og underviseren går ud fra, at du enten er nybegynder eller letøvet.

Hvis du derimod er i tvivl om dit niveau, kan du tilmelde dig kurset "klaver for alle". Her er undervisningen også én til én men underviseren går nødvendigvis ikke ud fra, at du er nybegynder. Hvis du er begynder, vil du komme de samme ting igennem på dette kursus som kurset for begyndere og letøvede.

Et kursus på begynderniveau vil fokusere på praksis, men samtidig inddrage grundlæggende teori, så du kan forstå, hvordan tangenterne, noderne og melodien hænger sammen. I forhold til det praktiske kan du selv vælge blandt alle sange, og du vil have muligheden for at spille dine yndlingssange, så vidt det er muligt.

Øvet? Bliv endnu bedre til dit klaverspil

Betragter du dig selv som lettere øvet, øvet eller måske udlært? Så har AOF også undervisning, der er relevant for dig.

Ligesom begyndere kan du som øvet også tilmelde dig kurset "klaver for alle", da der på dette kursus er ene­un­der­vis­ning. Underviseren vil være med dig hele vejen og sørge for en kompetent undervisning, der sikrer en sværhedsgrad, der passer til dit niveau.

Betragter du dig selv som erfaren eller udlært på klaveret? Måske har du brug for at få finpudset tonerne, genfinde motivationen eller savner mere klang og elegance. På vores undervisning i "Klaver for professionelle" er kombinationen af kreativitet og administration af dine allerede tilegnet færdigheder centralt.

Individuel undervisning vil på dette kursus give dig mulighed for at skabe en tydeligere og mere personlig fortolkning i din musikudøvelse/optræden. Ydermere vil du lære tricks til at få mere klang og bruge mindre fysisk energi, når du spiller klaver, da vi fokuserer på at gøre dit spil mere elegant og afslappet.

Lær at spille violin

Lær at spille violin

Drømmer du om at udforske og forbedre dine musikalske evner med violin? Hos AOF har vi violinkurser til alle niveauer, hvor du kan udvikle dine kompetencer. Du vil både lære teknikker, noder og melodier i undervisningen.

Se vores violinkurser

Lær at spille klaver hos AOF i dag

Det kan være lærerigt for dig at tage på et klaverkursus hos AOF uanset dine færdigheder, da undervisningen tager udgangspunkt i netop dit niveau. Udover at lære at spille klaver, kan du bruge klaverspil som et frirum til at afstresse og slappe af i den travle hverdag.

Hos AOF har vi over 150 forskellige klaverkurser, som du kan tilmelde dig. Undervisningen foregår i hele Danmark og er placeret på forskellige ugedage og tidspunkter. Dermed er det lettere for dig med mange gøremål i hverdagen at finde tid til at deltage og spille klaver.

Leder du efter undervisning i andre mu­sikin­stru­men­ter? Prøv kræfter med fx guitar, saxofon eller sangtræning.

 

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.