Lær at spille blokfløjte

Vil du gerne lære at spille blokfløjte? Eller vil du gerne udforske musik og instrumenter? Så har AOF kurser i blokfløjte lige til dig. Du kan både tilmelde dig kurser som nybegynder eller øvet.

Kom til blok­fløjte­un­der­vis­ning hos AOF 

Blokfløjten er et træb­læ­se­in­stru­ment og en fløjtetype. Det er et instrument, som ofte bliver anbefalet til nybegyndere og er derfor et godt valg, hvis man gerne vil starte sin musikalske rejse. Instrumentet kan skabe basis for en række andre instrumenter og er derfor et godt sted at starte.

Mange lærer at spille blokfløjte eller bliver introduceret til instrumentet i folkeskolen, hvor det er en del af læringsplanen at spille blokfløjte. Men blokfløjten er ikke kun for begyndere, det er et instrument, som ikke bare går af mode.

Lyder det som noget for dig? Så kan du tilmelde dig vores blokfløjte kurser her.

Fra nybegynder til mester: Vores musikkurser i blokfløjte tilpasset alle niveauer

Vores kurser er for alle niveauer, og du behøver ikke have nogen tidligere erfaring med blokfløjten for at kunne deltage i et kursus.

På kurset bliver du introduceret til den grundlæggende teori om blokfløjten, så du lærer om, hvordan hullerne hver især skaber en særlig klang, hvordan lyden flyder gennem et mundstykke, og hvordan din fingersætning skaber de forskellige toner.

Derudover findes der mange forskellige størrelser af blokfløjter, som blandt andet har betydning for, hvilken type fløjte det er. Typen af fløjte har betydning for, hvilket toneomfang de ligger i og altså hvor dyb en tone fløjten spiller i. Du kan købe billige blokfløjter, som primært er lavet til nybegyndere, der gerne vil afprøve instrumentet. Men når du bevæger dig lidt mere op i prisklasse, vil du opleve en høj kvalitet til en god pris. Din underviser kan vejlede dig i hvilken blokfløjte, der passer til dig og dine ønsker.

Du kan finde vores blokfløjte kurser her.

Prøv kræfter med forskellige musikalske genrer på blokfløjte 

Selvom blokfløjten ofte forbindes med mere folkelig og traditionel musik, så er det et fleksibelt instrument, der kan bruges og spille en bred vifte af musikalske genrer. Blokfløjten bruges også i mere moderne musik og ofte i pop, rock, jazz og folkemusik.

Der er altså også en mulighed for at spille moderne musik, selvom man spiller på blokfløjte. Din underviser vil undervise dig i teknikker, så du bedst muligt kan blæse luft til forskellige melodier og giver dig gode fif og tricks til, hvordan du skal placere fingrene.

Du kan også lære at spille blokfløjte med det formål at kunne deltage i et musikalsk sammenspil på et senere tidspunkt. Det betyder, at du med dit instrument indgår i et musikalsk sammenspil med en række andre musikere og deres instrumenter. Du vil opleve at arbejde endnu mere med rytmik, melodi, harmoni og ikke mindst den dynamik, du indgår i.

Interesserer du dig for musik eller sang? Du kan se alle vores musikalske kurser her.

Noder og musikteori

Til hvilket som helst kursus i et instrument hos AOF, vil du have undervisning i nodelære og musikteori på den ene eller anden måde. Noder er essentielle at kende til for at kunne lære at spille et instrument.

Når det kommer til træblæsere og blokfløjten, så er det i høj grad undervisning i placeringen af fingrene og dét at blæse luft. Som sagt er blokfløjten et virkelig godt sted at starte for at skabe en god basis og et godt fundament for at lære at spille andre instrumenter som fx saxofon, tværfløjte eller klarinet.

Er du nysgerrig på vores musikkurser og vil du gerne finde musikeren frem i dig? Se alle vores musikkurser her.

Lær at spille saxofon

Lær at spille saxofon

Hos AOF kan du også udvikle dine musikalske evner ved at lære at spille saxofon. Saxofonen er et fantastisk instrument med en fængende klang. Så har du en saxofonist gemt i dig, så kan du se hvilke saxofonkurser vi har her. Se vores saxofonkurser her.

Se vores saxofonkurser

Start til musik, sang eller drama i en by nær dig

Hvis du interesserer dig for andre instrumenter eller typer af fløjter, så frygt ej. AOF har adskillige kurser indenfor musik og sang. Du kan lære at spille en masse forskellige instrumenter fx:

Du kan se hele vores udvalg af musikkurser her.

Du kan også finde kurser inden for kategorien drama, hvor du kan udtrykke din kreativitet gennem fx teater. Se vores kurser i drama og teater her.

 

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling hér.