Guitar

Guitar

Lær at spille på guitar eller udvikle dit guitarspil. Du kommer til at arbejde med melodispil, akkompagnement, teknik, rytmik, repertoire, improvisation, musikteori, nodelæsning og sammenspil.

 

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Lær at spille guitar

Kribler det i dine fingre for at lære at spille guitar? Hos AOF har vi mange forskellige hold, hvor du kan lære de seks strenge at kende og prøve kræfter med guitaren. Om det er spansk guitar, akustisk guitar, elektrisk guitar eller måske den populære ukulele, du gerne vil lære akkorder på, så har vi den helt rigtige undervisning til dig.

 

Kom til guitarundervisning hos AOF

Vi har hold i hele Danmark med kompetente undervisere, der kan hjælpe dig enten sammen i et band eller få musikken til at spille til solo guitarundervisning. Guitaren er ikke et nyt instrument, og det menes, at den første guitar kan spores helt tilbage til middelalderen. Sidenhen har kendte musikere som eksempelvis Jimi Hendrix givet guitaren status, som ét af de vigtigste instrumenter, der kan bruges til alt fra jazz, blues og rock.

Er du øvet eller nybegynder? Alle kan lære at spille guitar hos os

Musikundervisning med fokus på guitar er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med det seks-strengede instrument. Undervisningen vil hjælpe dig til at lære at spille guitar i dit helt eget tempo. Her vil du eksempelvis lære:

 • Musikteori
 • Noder
 • Fingerspil
 • Akkorder
 • Melodier
 • Toner
 • Akkordskift
 • Teknik

Lær at spille guitar, uanset om du er nybegynder eller øvet. Det er aldrig for sent at begynde, da din underviser grundigt vil indføre dig i teknikker og justere undervisningen til dit niveau på dit guitarspil. Vi har guitarundervisning både til voksne og børn. Ved soloundervisning er det kun dig og din underviser til stede, hvor du i fred og ro kan lære at skifte akkorder og spille sange.

Hvis det er fællesskabet i et band, du søger, så har du også gode muligheder for at lære rytmer i samvær med andre guitarister. På de hold går fællesskab og læring hånd i hånd, og du lærer guitaren og strengene at kende i et miljø, der styrker motivation med hjælp fra en erfaren musikunderviser.

Lær at spille ukulele

Musikinstrumenter er forskellige, og ukulelen er lidt ligesom en guitar, men mindre og med færre strenge. Det giver en helt speciel og genkendelig lyd, der er blevet populær de seneste år. Med de kun fire strenge, kan du nemt og hurtigt komme i gang med at spille akkorder og lave små melodier. Ukulelen kræver ofte lidt mindre tålmodighed, og den er god til at spille mange forskellige stilarter, ofte akkompagneret med sang.

Du har sikkert set videoer fra X-Factor shows, hvor den ofte bruges til at skabe en stemning helt akustisk. Den form for guitar er også god til at skrive sange med, når man pludselig får en idé til en rytme, så kan man hurtigt få melodien ud af hovedet og ned på de fire strenge. Motivationen er vigtig, når man skal lære at spille guitar. Både begyndere og øvede kan være med til at lære at spille ukulele, og på den måde skabe god musik.

 

Kursus i spansk guitar hos AOF

Lær at spille spansk guitar

Lær at spille guitar på en udfordrende og sjov måde. Vi tilbyder lektioner i spansk guitar, hvor du kan lære at tæmme det klassiske instrument. Spansk guitar anses med sine seks strenge som det mest populære akustiske instrument. Allerede fra 1500-tallet blev den spanske guitar betragtet som nationalinstrument i Spanien, hvor navnet sjovt nok kommer fra.

Gribebrættet på en spansk guitar kræver øvelse at mestre, men akkorderne skal nok skabe melodier, hvis bare man øver sig. Mange gange handler det bare om at øve fingrene på de seks strenge, bruge tid sammen med sin guitar og med hjælp fra vores guitarundervisning kan du blive din egen guitarist.

Spansk guitar lyder anderledes end elektriske guitarer, da man akustisk skaber en mere dyb lyd, men læringen kommer samme sted fra. Hvis man først lærer at spille guitar, så er der mange muligheder for at fortsætte med den akustiske eller nemt overføre fingerspillet til en elektrisk guitar.

Hos AOF kan dine børn også lære at spille guitar

Drømmer dit barn om at spille guitar? Så har AOF kurser til alle aldre. Vores undervisere har erfaring med at lære børn at spille instrumenter. Undervisningen er tryg, og vi skaber en stund, hvor læring indrettes efter elevens ambitioner, evner og tempo. Vi vil sørge for at have det sjovt i alt det tekniske, og på vores guitarundervisning for børn vil dit barn eksempelvis lære:

 • Fingerspil
 • Simple akkorder
 • Solospil
 • Improvisation
 • Noder
 • Tabulator

Det kræver ingen forkundskaber, og dit barn vil lære at kunne spille sange fra første lektion. Vores tilgang til undervisningen er musikglæde. Vi tager derfor også højde for, hvad netop dit barn synes er sjovt at lære, så motivationen til at lære guitar holdes ved lige. Musik skaber glæde i hjernen både hos store og små, og det kan være en livsslang glæde at lære et instrument.

 

Musikundervisning hos AOF

Start til musik, sang eller drama i en by nær dig

Styrk dine musikalske evner med musikundervisning hos AOF. Vi tilbyder en bred vifte af instrumenter, du kan lære at spille. Vi har også sangundervisning, hvor du kan lære at bruge stemmen som instrument alene eller sammen med andre. Får teater og drama dig til smile ekstra? Så har vi hold i hele landet med dygtige undervisere for både store og små.

Hér kan du finde et dramahold nær dig.

Vil du lære at spille klaver? Her er en oversigt over hold.

 

Begyndere og øvede er velkomne på vores mange hold, der alle har det tilfælles, at det er undervisning med udgangspunkt i dig og dit niveau. Her er plads til alle, og glæden ved at lære er det vigtigste.

Find musikundervisning hér.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.