Lignende kurser

Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud

Kursusdage

Beskrivelse

En kort introduktion til Power Query. Målrettet dig der er helt ny eller kun har et overfladisk kendskab til Power Query.
Power Query er et ETL-værktøj. ETL står for Extract, Transform og Load.

Extract - Data kan udvindes fra forskellige kilder; databaser, CSV-filer, tekstfiler, Excel-projektmapper, specifikke celler i det samme regneark, websteder og endda nogle PDF-filer. Grundlæggende, hvis der er data, der er gemt et eller andet sted i et struktureret eller semistruktureret format, kan Power Query få adgang til det og udtrække det.

Transform - Når dataene er blevet udtrukket i det forrige trin, kan de renses (dvs. fjerne mellemrum, opdele kolonner, ændre dato formater, udfylde tomme felter, finde og erstatte osv.) og omformes (dvs. afpivotering, fjerne kolonner osv.). Når data udtrækkes fra forskellige kilder, er det ikke sandsynligt, at de er konsistente, transformeringsprocessen bruges til at gøre dem klar til brug.

Load - Når dataene er blevet udtrukket og transformeret, skal de placeres et sted, så du kan bruge dem. Fra et Excel-perspektiv kan det indsættes i et regneark, en datamodel eller en anden forespørgsel.

For at opsummere tager Power Query data fra forskellige kilder og forvandler dem til noget, der kan bruges.

Som værktøj er dette allerede ret nyttigt. Men her er den bedste del. Når ETL-processen er oprettet, kan den afvikles igen og igen med et enkelt klik. Hvilket kan spare arbejdstid hver uge.

Lignende kurser