Programmering

Programmering

Få viden om kodning, HTML og opbygning af hjemmesider. Bliv klædt på til at lave simple programmer. Se udvalg af kurser her.

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Programmering

På et programmeringskursus hos AOF kan du lære de mest grundlæggende principper at kende, så du kan løse simple problemstillinger i moderne programmeringssprog og være med til at udarbejde programmer, som virksomheder kan bruge. Du behøves ikke at være skarp til matematik for at kunne programmere, men hvis du har en basal forståelse for matematik, vil det også styrke din grundlæggende programmeringslogik.

Hvad kan du lære på et programmeringskursus? 

I dag findes der utallige udbredte programmeringssprog, men på kurserne har underviseren bestemt det valgte programmeringssprog. Selvom der findes forskellige programmeringssprog, vil en grundlæggende forståelse af at programmere i ét enkelt sprog kunne klæde dig på til at skrive på mange forskellige programmeringssprog. Hos AOF vil vi oftest tage udgangspunkt i programmet Hollywood. Det er et krav på en del af vores kurser, at du har din bærbar+oplader med på kurset, samt at du har installeret Hollywood, når du møder op.

 

Find dit næste kursus her.

 

 

Kursus i programmering hos AOF

Programmeringskursus hos AOF

 

I Hollywood vil vi komme til at kigge på forskelligt fagligt indhold herunder forskellige principper og teknikker som:

 • Simple algoritmer
 • Simple designmønstre
 • Kodning af spil
 • Abstraktioner
 • Applikationer
 • Hvordan får jeg noget til at bevæge sig på skærmen, når jeg trykker på tastaturet?
 • Lyde
 • Udvalgte programbiblioteker
 • AI (Artificial Intelligence)

Dermed vil du få et godt overblik over de meste basale og grundlæggende principper, når det handler om programmering.

Nybegynder: Lær det grundlæggende om programmering 

Er du nybegynder? Frygt ej, hos AOF kan alle lære at kode.

På et programmeringskursus hos AOF er der altid dygtige undervisere, der kan give dig faglig inspiration og sørger for, at du kan følge med.

Det kræver ingen forudgående forståelse eller tidligere kendskab til teknologi og faget programmering at deltage på et programmeringskursus hos AOF. Underviseren lægger derfor også altid ud med en introduktion, der forklarer de mest grundlæggende idéer.

Det vil dog naturligvis være en fordel for dig, hvis du har en forståelse for de mest grundlæggende principper i matematikkens verden. Et eksempel på hvilken slags matematisk viden, der kunne være en fordel at have, når du programmere kunne være viden om koordinatsystemet. Skærmen er lige som et koordinatsystem, hvor alle elementerne har en x og y position - også når noget bevæger sig i spil osv., så er det blot objektets x og y koordinater, der ændres. Dog er det vigtigt at pointere, at vi ikke forventer eller stiller som krav, at du har kompetencer, inden du deltager på kurset.

Mange dygtige programmører får jobs uden relevant erhvervserfaring og er selvlærte. Nogle af de bedste programmører i verden har blot haft programmering som hobby og brugt internettet som søgemaskine til at finde viden. De har ofte udviklet et unikt program, spil eller andet praktisk produkt, der viser deres kompetencer, når de søger job. Nogle firmaer præsenterer også folk for et bestemt kodningsspørgsmål, man skal komme med en mulig løsning på.

Arbejder du med data? Lær data science og analyse på et professionelt niveau 

Vil du gerne lære at bearbejde data, lave data og datavisualiseringer? Dette har du muligheden for på et kursus hos AOF.

Hvis du er optaget af programmering, men samtidig synes, at det er interessant at forme og bearbejde data, er et kursus i data science og analyse noget for dig.

På dette kursus vil du nemlig lære det grundlæggende for at kunne lave dataanalyser i programmeringssproget R. Du vil desuden stifte bekendtskab med begreberne data manipulation, data analyse, data visualisering, data science best practices og software udvikling.

 

 

Kursusgangene vil hver især være fokuseret omkring forskellige emner. På kurset vil du komme til at beskæftige dig med følgende emner:

 • Introduktion til R, Rstudio og dataanalyse
 • Datatyper og open source
 • Grundlæggende kodning i R
 • Datamanipulation
 • Dataudforskning og visualisering
 • Pipes og Tidyverse

Find det rette IT-kursus hos AOF

Ønsker du at lære at programmere og samtidig gøre det i et fællesskab med andre ligesindede? Eller måske er du interesseret i et helt andet IT-kursus?

Find et kursus hos AOF, der passer til dine behov og ambitioner.

Det rette IT kursus kan du bruge til mange ting. Hvis du skal til at søge ind på en af mange mulige videregående uddannelser, kan du bruge et IT-kursus i eksempelvis programmering som en måde til at snuse til emnet på og finde ud af, om det er noget, der fanger din interesse.

Derudover kan du også bruge et IT kursus, som startsted for en professionel karriere uden at tage en videreuddannelse efter. Hvis du læser programmering på en videregående uddannelse, vil der oftest være en mundtlig prøve kombineret med praksis. Et kursus hos AOF kan være et godt alternativ til at komme i gang med at programmere. Efter det rette kursus vil du nemlig have en grundforståelse, der gør, at du let selv kan gå hjem og udvikle dig endnu mere.

Leder du efter et kursus i programmering? Klik her og find det rette kursus i programmering.

Leder du efter andre IT kurser? Prøv fx kurser i excel, wordpress eller grundlæggende IT.