Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 95 kr/person

Kursusdage

  • 07-10-2022
    Fredag
    16:00 - 18:00

Beskrivelse

Fugle er et meget dejligt dyr, hvoraf mange synger smukt, sjovt, pudsigt og nogle gange helt underligt for os mennesker. I dag ved man meget om fuglenes sang og at der kan være mange grunde til at de synger som de gør og kommer med kald, advarselslyde med mere. Fugle har også mange farver, når vi går tæt på, faktisk kan det være helt overvældende at se fugle tæt på, da mange er meget smukke med flotte fjerdragter, ben, øjne og næb.
Fugle følges ad som i Mejsetog og andre hjælper hinanden som råger, alliker og måger med at jage rovfugle væk fra deres reder og territorier. Nogle er flokdyr og andre flyver mest alene, men det afhænger også af årstiden. Flere steder i landet kan vi se store træk af fugle om efteråret og i foråret. Der kan komme tusindvis af stære, hundredvis af gæs, 60-70 glenter og mange mange andre hen over hovedet på en. Der er også mange slags æg og som de fleste ved lægger gøgen æg i en anden fuglearts rede.
Ravne er meget kvikke og forskning fra Letland fortæller, de er dygtige til at huske Kims leg. Hvis vi lægger 10 ting op og lader en ravn og et menneske se hvor de 10 ting gemmes, for derefter at finde det igen, da vil ravnen oftest vinde. Malene Ringberg:
Fugle har altid været en del af mit liv og siden jeg var barn, hvor min mormor fortalte mig om hvorfor de store Skovskade drak først ved vandbadet, har jeg altid lagt mærke til fugle- store som små. Som barn elskede jeg at se på flokke af gråspurve der sad og pludrede og fløjtede i ligusterhækken foran vores boligblok. Det gav sådan en sjov susende lyd, når de alle fløj væk i en fart.
Jeg er også glad for at male og det er faktisk interessant at komme tæt på billeder af fugle og se hvordan farverne er sat sammen. Der er et utal af blandingsfarver og nogle får mere farve om foråret og andre har den samme farve hele året.

Lignende kurser