Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 70 kr/person

Kursusdage

  • 04-10-2022
    Tirsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kom med ”S/Y JOY” og Hans Peter Kokholm til Svalbard

Svalbard er en øgruppe i Nordishavet, 74 gr. – 81 gr. nord og 10 – 34 gr. øst. Det samlede areal er på ca. 62 km2, og hovedbyen er Longyearbyen, hvor der bor ca. 1.900 mennesker.

En sejlads, der var planlagt til at vare nogle måneder, da man er en del afhængig af vejret. Svalbard er et stort naturområde, der forvaltes af Norge, der også har suverænitet over området. Der er dog en lille Russisk enklave, der er beboet af ca. 500 russere, der blandt andet bryder ca. 400.000 ton kul om året. Der bor i alt ca. 2.500 personer på Svalbard.

HP´s sejlads til Svalbard blev via den Norske vestkyst, hvor han også passerede polarcirklen og kom op i midnatssolens område, der i Longyearbyen strækker sig fra 20. april til 23. august. Svalbard har tundraklima med et stærkt maritimt præg, der er tørt. De fleste Polarfærd er startet ud fra Svalbard i området ved Danskøyar - en fantastisk oplevelse var det at gå rundt i et område, hvor de store ekspeditioner startede for over 100 år siden. Svalbard er også isbjørnens land, sammen med mange forskellige fugle, hvalrosser, rensdyr og så er der også mange sæler, for ikke at snakke om den kæmpestore bestand af svalbardgåsen, som vi i Danmark ser, når de trækker sydpå om efteråret.

Kom og hør Hans Peter fortælle om den fantastiske oplevelse, det var at sejle så langt nordpå i en 30 fods båd, og så som single-sejler.

Efter HP´s rejseforedrag vil der være god tid til at stille spørgsmål, for dem der måtte ønske det.

Lignende kurser