Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 30-09-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 14-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 04-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 11-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 18-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 25-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Torsdag d. 30. september
Forfatter Charlotte Liva Varming Andersen
Tro og Tango - En Dans med Livet i en coronatid
Et foredrag i ord og billeder, om arbejdet som volontør ved Den Danske Kirke i Buenos Aires, som også er Tangoens hovedstad.
Kirken i latinerkvarteret i San Telmo, er i 2018 hjem for Charlotte, der også knytter bånd til Det Danske Hjem, Den Danske Klub, Den Danske Højskole i Tandil og de andre danske kirker. Mennesker mødes og en gerning folder sig ud på uventet måde ligesom den Argentinske Tango gør.

Torsdag d. 7. oktober
Journalist Frode Munksgaard
Når kameraerne er slukket
Et kalejdoskopisk tilbageblik på en tv-verden, som har fyldt flere end 30 år, men også et indblik i en tilværelse hvor det vigtigste har været og er livskvalitet og livsglæde. Frode Munksgaard har nået den såkaldte 3. alder, men arbejder stadig på fuld tid. Nu blot udenfor kameraernes søgelys.

Torsdag d. 14. oktober
Forfatter Margrethe Neergaard (kaptajn Jespersens barnebarn)
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

Torsdag d. 28. oktober
Fortæller Steen Jørgensen
Hærens feltprovst
En fortælling om den unge feltpræst og senere feltprovst Erik Højer Møllers oplevelser gennem de to Slesvigske krige, det hårde og slidsomme arbejde med at være der for de mange soldater, sårede som døde, de mange vanskelige forhold som feltpræsten måtte kæmpe med i hverdagen, kampen for en anstændig behandling af de mange døde.
Den senere udvisning fra Sønderjylland fra sit virke som præst i Nordborg og videre til præstegården i Kølstrup ved Kerteminde, hvor Erik Højer Møller endte sit virke som præst.

Torsdag d. 4. november
Opdagelsesrejsende Christian Lygum Christensen
Jagten på tempelbyens skjulte gravkammer
Mayaindianerne byggede verdens største pyramider, og tusinder af tempelbyer ligger i dag forladte og glemte i Centralamerikas jugle efter at befolkningen på 10-25 millioner forsvandt ca. år 900 efter vores tidsregnin. Følg Christian gennem Guatemalas fugtige og fremmede jungle i jagten på mayaernes forladte byer og det skjulte gravkammer i tempelbyen Quen Santo.

Torsdag d. 11. november
Fængselsbetjent Kim Winther og tidligere indsat Kuno
Bag om bøllen – en historie indefra
Hør om livet på kanten og om fængslernes heldagskoncept ”bag om Bøllen”, hvor vi tegner et billede af en kriminel og sætter fokus på adfærd, mobning, misbrug, vold, fængsel med mere.

Torsdag d. 18. november
Fotograf Søren Skov
Rumænien på godt og ondt
I 1992 blev jeg bedt om at tage til Rumænien for at installere en trykkemaskine på et center for Børn og unge. Efterfølgende besøgte jeg landet 40-45 gange hvor jeg blandt andet besøgte børnehjem og mødte pigen Ana-Maria, som ikke havde nogen hænder. Jeg fortæller også om gadebørn, fårehyrder, naturen og livet på landet.

Torsdag d. 25. november
Eventyrer Rasmus Krath
Livet som eventyrer
Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Nu samler han trådene i en pallette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som Eventyrer i dagens Danmark.
Vi kommer forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser.

BEMÆRK: Medbring selv kaffe eller the, kaffekop og evt. morgenbrød.


Bemærk

BEMÆRK: Medbring selv kaffe eller the, kaffekop og evt. morgenbrød.

Lignende kurser