Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 150 kr/person
 • Byhøjskolen Fredericia 0 kr/person

Kursusdage

 • 02-09-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45
 • 09-09-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45
 • 16-09-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45
 • 23-09-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45
 • 30-09-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45
 • 07-10-2021
  Torsdag
  19:00 - 19:45

Beskrivelse

Når du går på gaden og bliver opmærksom på et behov, der ikke bliver dækket af virksomheder eller det offentlige, får du så lyst til gøre noget ved det?
Men du mangler både viden og kompetencer til hvordan du gør det og fører det ud i livet? Så er her det kursus, du skal på.
Gennem 6 lektioner får du de kompetencer og værktøjer der gør, at du kan oprette og drive en forening, der kan skabe stor forandring i dit lokalsamfund.
F.eks. hvis du synes der mangler et samlingspunkt for alle brætspils-nørder i dit område, at der er en social udfordring du sammen med andre frivillige kan løse eller noget helt tredje.
Gå ikke glip af muligheden for at tilmelde dig dette kursus, der vil gøre det muligt for dig, at gøre en forskel i dit lokalområde.

Dette får du igennem kurset:
● Forståelse for 'Foreningsdanmark'.
● Kompetencer til at oprette og udvikle en frivillig forening.
● Rekruttering af frivillige.
● Viden og erfaringer til hvordan en bestyrelse bliver effektiv.
● Kompetencer hvordan laver man fundraising som sikrer en god økonomi i din forening.
● Værktøjer til hvordan du kan motivere frivillige til foreningsopgaver.

Undervisningsplan:
1. lektion: Grundlæggende forståelse for foreningslivet i det ganske danske land
Du får en grundforståelse for foreningslivet i Danmark og hvordan man kan gøre en forskel for sine medborgere ved at omdanne en løs frivillig opgave til en forening.  

2. lektion: Hvordan danner man en forening?
I undervisningen denne gang,  får du de grundlæggende kompetencer til at danne og udvikle en forening, så du ved hvordan man gør, hvad skal man overveje og hvilken vej man skal gå, for at den kommende forening kommer til at passe til den forskel, man gerne vil gøre. 

3. lektion: Find den bedste metode til at finde flere frivillige
Under denne overskrift, vil vi se på hvordan man skaffer frivillige, der kan hjælpe én med at nå sin forenings mål. Du får forskellige teorier og værktøjer til rekruttering af frivillige. Så du kan vælge den metode, som passer bedst til din forenings formål, tid og ressourcer.

4. lektion: Hvordan opnår man det gode bestyrelsesarbejde?
Denne gang gennemgår vi metoder og værktøjer til hvordan man kan lykkes med foreningens bestyrelse, så du kan gå direkte fra denne kursusgang og få en forenings bestyrelse til at fungere optimalt og effektivt.

5. lektion: Hvad med økonomien?
I denne lektion får du værktøjer og viden til hvordan du kan søge penge og lave fundraising, der kan gøre at din forening får en god økonomi og på den måde gøre en større forskel for dit lokalområde.

6. lektion: Styrk motivationen hos dine frivillige   
I sidste lektion får du undervisning i at skabe motivation blandt de frivillige i din forening og hvad man gøre hvis samarbejdet med en frivillig kommer til at gå skævt.


Lignende kurser