Klaverundervisning 

I det antikke Grækenland mente man, at musik havde en etisk virkning på os mennesker. Med andre ord troede man, at det at spille musik havde en opdragende og dannende effekt.

Klaveret i sin nuværende form så dagens lys første gang i 1700-tallet. Siden dengang har kendte komponister fra hele verden givet klaveret status og efterhånden bruges det i de fleste stilarter.

Undervisningen kan bruges på fx elorgel, keyboard og flygel både alene og akkompagneret af andre musikinstrumenter. Du kan fx lære, hvordan man laver et forspil og udfylder melodiens pauser, så stykket flyder let og ubesværet.

Klaverundervisning

Lær at spille klaver 

Skal du være den næste Mozart, Beethoven eller Tjajkovskij, eller vil du blot have opfrisket teknikken?

Vi har klaverundervisning til både børn og voksne og på forskellige niveauer. Til undervisningen er der ofte kun dig og måske en anden elev til stede, så underviseren har god tid til at hjælpe dig individuelt på vej.

 

Sammenspil

Udover at du bliver hurtigere til at lære og bedre kan koncentrere dig i andre sammenhænge, så har klaverundervisning også den fordel, at du kan spille sammen med andre. Vi tilbyder fx undervisning i sammenspil med guitar, så du kan blive god til at spille i et band eller orkester.

Det kan både være rytmisk og klassisk klavermusik, pop, jazz eller blues alt efter, hvad du bedst kan lide.

Klaver for begyndere

Sammenspil

Klaver for begyndere 

Du kan sagtens lære at spille klaver, selvom dine fingre aldrig har rørt musikinstrumentet før. Det kræver blot, at du har lysten og en portion tålmodighed til at lære tangenterne at kende.

Nodelære, grundlæggende musikteori, rytmik og hørelære er en del af undervisningen, så du forstår koblingen mellem teori og praksis.

Hvis du er øvet klaverspiller, har du også mulighed for at udvikle dig og prøve kræfter med mere komplicerede stykker og teknikker. Du får en sikker klaverteknik og udtryksmåde, så du også kan arbejde med dine improvisationsevner.

Klaverundervisning hos AOF 

Når du bliver undervist i klaverspil hos AOF bliver der taget højde for dit eget udgangspunkt og særlige ønsker. Du vil opleve, at de tekniske og musikalske resultater smelter sammen, hvilket betyder kortere øvetid med større udbytte og kvalitet.

Du kommer til at arbejde med håndstilling, fingersætning, dynamik og udtryk. Alt efter stilarten bliver du sat ind i becifreringsspil, gehørspil, firhændigt eller akkompagnement til bl.a. sang eller violin.

Musikkens form, harmonier og akkorders opbygning m.v. står også på programmet. Du lærer også disciplin og vedholdenhed, for kun på den måde bliver du en habil pianist.

 

Find din lokale underviser 

Vores undervisere har mange års erfaring med at undervise børn og voksne i klaver.

Tag en snak med underviseren, så I sammen kan finde den rette undervisning til dig. Hvis du har nogle specielle ønsker, bliver der naturligvis taget udgangspunkt i dem.