Guitarundervisning

I det antikke Grækenland mente man, at musik havde en etisk virkning på os mennesker. Med andre ord troede man, at det at spille musik havde en opdragende og dannende effekt.

Guitaren findes i forskellige udgaver lige fra akustisk spansk guitar til forstærket elguitar. De første guitarer menes at være fra middelalderen. Siden dengang har kendte musikere givet guitaren status som et af de vigtigste instrumenter, som efterhånden anvendes inden for de fleste stilarter og musikgenrer.

Guitarundervisning kan bruges både som soloinstrument og akkompagneret af andre musikinstrumenter. Du kan fx lære, hvordan man laver et forspil og udfylder pauserne i en melodi, så musikken kan flyde let og ubesværet i samspil med andre.

Sammenspil

Lær at spille guitar 

Skal du være den næste Jimi Hendrix, eller vil du blot have opfrisket teknikken?

Vi har guitarundervisning til både børn og voksne og på forskellige niveauer. Til undervisningen er der ofte kun dig og måske en anden elev til stede, så underviseren har god tid til at hjælpe dig individuelt på vej.

 

Guitar for begyndere 

Alle kan lære at spille guitar, uanset om du drømmer om at vælte verden med dit eget band, bare vil hygge dig lidt med din guitar hjemme i stuen eller kunne spille op til sang omkring lejrbålet.

Du kan sagtens lære at spille guitar, selvom dine fingre aldrig har rørt musikinstrumentet før. Det kræver blot, at du har lysten og en portion tålmodighed til at lære akkorderne at kende. Udfoldelsesmulighederne er nærmest uendelige.

Nodelære, grundlæggende musikteori, rytmik og hørelære er en del af undervisningen, og det er vigtige elementer, som gør, at du forstår koblingen mellem teori og praksis og i sidste ende spiller bedre.

Hvis du er øvet guitarist, har du også mulighed for at udvikle dig og prøve kræfter med mere komplicerede numre og teknikker. Du får en sikker udtryksmåde, så du også kan arbejde med dine improvisationsevner.

Spansk guitar

Spansk guitar

Den spanske guitar anses med sine seks strenge som den mest populære akustiske guitar. Allerede fra 1500-tallet blev den spanske guitar betragtet som nationalinstrument i Spanien, hvoraf navnet kommer.

Som begynder starter du med at lære enkle sange med få akkorder. Du kommer til at lære en smule teori, men hovedvægten bliver lagt på den praktiske udførelse. Når du er blevet øvet, kan du selv vælge numre og evt. vælge at prøve kræfter med en elektrisk guitar også.

Du lærer lette, velkendte melodier, som du føler dig tryg ved og samtidig kan nyde at spille. Vi lover, at det bliver både udfordrende og sjovt!

Ukulele

Ukulelen er de seneste par år blevet et meget populært instrument bl.a. i mange talentshows, hvor den indgår som et simpelt akkompagnerende instrument ofte til vokal. Med de fire strenge kan du hurtigt komme i gang med at lære et par akkorder.

Du kan starte helt fra bunden og lære nogle simple numre. Når du er blevet øvet, får du også muligheden for selv at vælge numre, så undervisningen bliver tilpasset netop dine ønsker.

 

 

 

Guitar for børn 

Vores undervisere er vant til at lære børn at spille guitar. Undervisningen indrettes efter elevens ambitioner, evner og tempo.

Der vil være mulighed for at lære akkorder og forskellige rytmer, fingerspil og melodispil, noder og tabulator, solospil og improvisation. Det kræver ingen forkundskaber og du kan sagtens spille sange allerede fra den første lektion.

 

Sammenspil 

Udover at du bliver hurtigere til at lære og bedre kan koncentrere dig i andre sammenhænge, så har guitarundervisning også den fordel, at du kan spille sammen med andre. Vi tilbyder fx undervisning i sammenspil med klaver og sang, så du kan blive god til at spille i et band eller orkester.

Ud fra dit niveau vil du arbejde med forskellige genrer, så du kan få opbygget et bredt repertoire. Der bliver taget hensyn til individuelle behov som for eksempel smag og stil, som er med til at inspirere din udvikling. Det kan både være rytmisk og klassisk guitarmusik, pop, jazz eller blues alt efter, hvad du bedst kan lide.

Det er efterhånden almen kendt, at musik kan give en følelse af glæde og velvære. Hjernen frigiver nemlig signalstoffet dopamin. På den måde fungerer musik ligesom en form for belønning, der indfrier vores forventninger. Det gælder uanset, om du lytter til musik eller selv spiller det.

Sammenspil gør dig ikke bare god til at spille guitar. Du får også en helt særlig fællesskabsfølelse, fordi du skaber musikken sammen med andre.

Guitarundervisning

Guitarundervisning hos AOF

Når du bliver undervist i guitar hos AOF, bliver der taget højde for dit eget udgangspunkt og særlige ønsker. Du vil opleve, at de tekniske og musikalske resultater smelter sammen, hvilket betyder kortere øvetid med større udbytte og kvalitet.

Du kommer til at arbejde med håndstilling, fingersætning, dynamik og udtryk. Alt efter stilarten bliver du sat ind i fingerspil og gehørspil eller akkompagnement til bl.a. sang eller klaver.

Musikkens form, harmonier og akkorders opbygning m.v. står også på programmet. Du lærer også disciplin og vedholdenhed, for kun på den måde bliver du en habil guitarist.

Find din lokale underviser 

Vores undervisere har mange års erfaring med at undervise børn og voksne i guitar. De underviser i en bred vifte af stilarter og er derudover eksperter i forskellige genrer. Du kan fx finde en underviser, som beskæftiger sig med pop, rock, flamenco, bossanova, jazz og meget mere.

Fælles for dem er, at undervisningen sammenkobler instrumental praksis med rytmelære, så du kan udvikle dine guitarfærdigheder på det bedste grundlag.

Tag en snak med underviseren, så I sammen kan finde den rette undervisning til dig. Hvis du har nogle specielle ønsker og behov, bliver der naturligvis taget udgangspunkt i dem.