Lær fransk

Tag et kursus i fransk hos AOF, hvor du finder undervisning til begyndere og øvede over hele landet.   

 

Allo, Allo!

Har du lyst til at lære fransk og blive i stand til at forstå og tale med de lokale på din næste ferie i Frankrig? Måske vil du gerne være i stand til at læse, hvad der står bag på vinflasken eller også synes du bare, at fransk er det mest romantiske sprog af dem alle.

Uanset hvad din indgangsvinkel er, kan du hos AOF over hele landet finde undervisning i fransk, som passer til dit niveau. 

Fransk undervisning

Tal fransk i Frankrig

I Frankrig er det langt fra alle, der taler engelsk - eller har lyst til det. Selv om de yngre generationer er blevet bedre, ligger Frankrig stadig et godt stykke nede af listen over lande, som er bedst til at mestre det engelske sprog. Som turist eller forretningsrejsende i Frankrig betyder det, at man ikke altid kan gøre sig forståelig på engelsk. Går turen til Frankrig kan det derfor være en særdeles god idé at forberede sig med fransk på aftenskole, så du kan forstå og tale med de lokale.

 

Fransk for begyndere

Frankrig er verdens største turistmagnet og tiltrækker hvert eneste år millioner af gæster fra hele kloden. Blandt dem rigtig mange danskere, som også har kastet deres kærlighed på det store land, hvad enten det er kærlighedens by Paris, den smukke middelhavskyst Cote d’Azur eller vinområderne i Bordeaux eller Alsace.

På et fransk kursus for begyndere lærer du den grundlæggende grammatik og får det basale ordforråd, som gør dig i stand til at føre en simpel samtale og klare de mest gængse situationer som at spørge om vej, booke et hotelværelse eller bestille mad og vin på en restaurant. Og det sidste må absolut siges at være en fordel i et kulinarisk slaraffenland som Frankrig.

Er fransk svært at lære?

Fransk kommer fra latin ligesom spansk og italiensk, men der er forskelle. Mens de to andre sprog er mere lige ud ad landevejen, når det kommer til udtalen, skal man kan vænne sig til at nogle franske ord ikke skal udtales som de læses. Det kan i starten godt drille lidt med de stumme h’er og accent-tegn, som dikterer, hvordan ordene skal betones. Men så snart det sidder fast, er det ligesom at køre på cykel. Det glemmer du aldrig.

Fransk grammatik er lidt anderledes end dansk og engelsk, men det er langt fra nogen umulig opgave at lære det, og på mange måder er den franske grammatik faktisk noget simplere og lettere at gå til end fx engelsk.

Lær om fransk kultur

Hvis du er skabs-frankofil eller bare nysgerrig på at lære mere om den spændende franske kultur, indgår det også på mange af AOF’s kurser i fransk. Nogle undervisere er indfødte franskmænd, mens andre har boet der i mange år. Fælles for dem er, at de alle har et meget tæt forhold til Frankrig og derfor også er i stand til dele ud af deres store viden om den franske kultur, historie og traditioner. På nogle kurser får deltagerne også mulighed for at få praktisk hjælp til at forberede en kommende rejse til Frankrig eller skrive lykønskningskort til bryllupper og lignende store begivenheder.

 

Fransk undervisning i nærheden af dig

AOF tilbyder fransk undervisning til både begyndere og øvede over hele landet. Du kan altid finde et kursus, der passer til dit niveau, uanset om du er nybegynder eller øvet. Vi glæder os til at sige velkommen til fransk - eller “Bienvenue au français”

Fransk - et romansk sprog

Fransk er det 10. mest udbredte sprog i verden og tales i en lang række lande - heriblandt Canada og en del af de gamle franske kolonier i Afrika. Fransk hører til de romanske sprog, som også kendes fra lande som Italien, Spanien og Portugal, og har du et vist kendskab til disse sprog, vil du kunne genkende mange af ordene på fransk - og vice versa.

 

Fransk og engelsk

England og Frankrig har historisk set haft et lidt anstrengt forhold, men faktisk har Frankrig - og det franske sprog været til stor inspiration for englænderne. Det menes, at en tredjedel af alle engelske ord har inspiration fra det franske sprog, så når du læser fransk, vil du også kunne genkende mange ord fra engelsk. Så der er næppe den store fare for, at du vil opleve undervisningen i fransk som det rene volapyk.