Foredrag om Livø - Afvigernes Ø
Historien om Livø Anstalten
Oplev historien om Livø Anstalten og dens betydning for Danmarkskriminalhistorie i foredraget med professor ved historiestudiet Poul Duedahl fra Aalborg Universitet. Fra 1911 til 1961 var Livø Anstalten et isolationsfængsel for såkaldte "kriminelle, asociale og moralsk åndssvage" mænd, som var anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. For hvor gør man af seksuelle afvigere, utilpassede unge, tyveknægte og sædelighedsforbrydere, som ikke er ønsket i normalsamfundet? Lægen Christian Keller havde en løsning; man placerer dem på en øde ø i Limfjorden.
Livø Anstalten – en central del af Danmarkshistorien
Foredraget tager dig med på en rejse gennem Livø Anstaltens historie, hvor du vil høre om de udfordringer som samfundet stod over for ibehandlingen af "afvigere", og om hvordan Livø Anstalten var en centralside - og bagside - af velfærdsstatens og demokratiets danmarkshistorie. Det er fortællingen om et samfund i samfundet og dets skæbner – hvoraf en enkelt siden hen blev far til en dansk statsminister.
Foredrag med professor Poul Duedahl
Professor Duedahl er medforfatter til bogen "Afvigernes ø", med efterskrift af Poul Nyrup Rasmussen, og idémand bag tv-dokumentaren "Nyrup - søn af en udstødt", som blev sendt på DR1 i januar 2023. Han vil dele historier og anekdoter fra Livø. Anstaltens tid og give dig et unikt indblik i, hvordan samfundet håndterede kriminalitet og straf i det 20. århundrede.
Tilmeld dig foredraget i dag og bliv klogere på en vigtig del af Danmarks kriminalhistorie.
Foredraget er et debatarrangerement, som er arrangeret af aftenskolerne i Nyborg kommune.
Prisen er inkl. kaffe og kage.
Kursusdetaljer
Salget er lukket
Underviser
Poul Duedahl
Salget er lukket
Kursus afsluttet