Kursus afsluttet

Foredrag om Livø - Afvigernes Ø

Historien om Livø Anstalten

 

Oplev historien om Livø Anstalten og dens betydning for Dan­marks­kri­mi­nal­hi­sto­rie i foredraget med professor ved hi­sto­ri­estu­di­et Poul Duedahl fra Aalborg Universitet. Fra 1911 til 1961 var Livø Anstalten et iso­la­tions­fængsel for såkaldte "kriminelle, asociale og moralsk åndssvage" mænd, som var anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. For hvor gør man af seksuelle afvigere, utilpassede unge, tyveknægte og sæ­de­lig­heds­for­bry­de­re, som ikke er ønsket i nor­mal­sam­fun­det? Lægen Christian Keller havde en løsning; man placerer dem på en øde ø i Limfjorden.

 

Livø Anstalten – en central del af Dan­marks­hi­sto­ri­en

 

Foredraget tager dig med på en rejse gennem Livø Anstaltens historie, hvor du vil høre om de udfordringer som samfundet stod over for ibehandlingen af "afvigere", og om hvordan Livø Anstalten var en centralside - og bagside - af vel­færds­sta­tens og demokratiets dan­marks­hi­sto­rie. Det er fortællingen om et samfund i samfundet og dets skæbner – hvoraf en enkelt siden hen blev far til en dansk statsminister.

 

Foredrag med professor Poul Duedahl

Professor Duedahl er medforfatter til bogen "Afvigernes ø", med efterskrift af Poul Nyrup Rasmussen, og idémand bag tv-dokumentaren "Nyrup - søn af en udstødt", som blev sendt på DR1 i januar 2023. Han vil dele historier og anekdoter fra Livø. Anstaltens tid og give dig et unikt indblik i, hvordan samfundet håndterede kriminalitet og straf i det 20. århundrede.

Tilmeld dig foredraget i dag og bliv klogere på en vigtig del af Danmarks kri­mi­nal­hi­sto­rie.


Foredraget er et de­ba­ta­r­ran­ge­re­ment, som er arrangeret af aftenskolerne i Nyborg kommune.

Prisen er inkl. kaffe og kage.

   

Kursusdetaljer

AOF Aktivitetshuset, Sprotoften 1, - 1, 5800 Nyborg
Mandag, 19:00 - 21:00
1 lektion, 1 mødegang
Mandag 27. november, 2023
Holdnr.: 6123111907
AOF Center Odense

84 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Poul Duedahl

Salget er lukket

Kursus afsluttet