Forberedende voksenundervisning (FVU)

Har du svært ved at læse, skrive og regne kan du få hjælp hos AOF. Vi underviser voksne i dansk, matematik, engelsk og IT.

forberedende voksenundervisning

En ny måde at lære på

Undervisningen er ikke som dengang, du gik i folkeskole. Vi underviser på en anden måde, og vi er bevidste om, at det skal være sjovt at lære. Hos os lærer du noget, du kan bruge i din hverdag, eller hvis du skal i gang med en uddannelse, og vi møder dig med respekt og ligeværd. Her er alle kursister på samme niveau, og undervisningen foregår i et trygt miljø. Undervisningen koster ikke noget, hvis du er i målgruppen. 

Sammen med en lærer finder du ud af, om forberedende voksenundervisning er noget for dig, og om du kan gå om dagen eller om aftenen. Vi tager udgangspunkt i det, du gerne vil være bedre til. Du kan selv få indflydelse på, hvilke emner du vil arbejde med. Det kan for eksempel være emner, du støder på i din hverdag, i din fritid eller på dit arbejde.

Du kan bruge pc, iPad og mobiltelefon i undervisningen, og du lærer at bruge programmer og apps. Det vil gøre din hverdag meget nemmere, og du vil pludselig kunne læse og skrive tekster, som du før havde svært ved.

Hvad koster det at gå til forberedende voksenundervisning?

Undervisningen er gratis, hvis du er i målgruppen. Som ledig kan du modtage undervisning på dagpenge. Som beskæftiget kan din arbejdsgiver søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte).   

Onlineundervisning

Som noget nyt tilbyder vi nu også gratis online forberedende voksenundervisning til dig, som gerne vil forbedre dine kompetencer, så du kan stå endnu stærkere på arbejdsmarkedet. Det gælder uanset om du er ledig, beskæftiget eller ønsker at gå i gang med en almen voksenuddannelse eller erhvervsuddannelse for voksne. Det er et krav, at du har adgang til computer eller tablet med internetforbindelse. Nogle steder vil det være muligt at låne en computer eller tablet. 


Hvordan foregår onlineundervisningen?
Undervisningen foregår online via computer eller tablet. Du arbejder selvstændigt, men er løbende i kontakt med underviseren. Da undervisningen foregår online, kan du studere, når du har tid. Din underviser udarbejder en læringsplan til dig, om hvilke opgaver du skal løse. Kursets længde afhænger af faget, men hvert trin består af 30-60 timers undervisning. Sammen med underviseren finder du det trin, som passer til dit niveau.