Lær engelsk hos AOF 

 

Do you speak English? Yes, de fleste af os taler og forstår engelsk - på et eller andet niveau. Hos AOF kan du lære engelsk og blive bedre til at tale sproget, uanset om du er begynder eller øvet - eller befinder dig et sted midt imellem.

Engelsk undervisning

Mange gode grunde til at lære engelsk

Der kan være mange grunde til at lære engelsk. Det engelske sprog er en universel nøgle til at blive forstået overalt på kloden. Og kan du forstå og gøre dig forståelig på engelsk, kan du kommunikere med langt de fleste.

Måske skal du på en længere rejse til et engelsktalende land og har et ønske om at kunne tale med lokalbefolkningen. Det kan være, at du på jobbet skal lave præsentationer på engelsk eller kommunikere med forretningsforbindelser i udlandet. Eller måske har du lyst til læse og forstå Hemingway eller Shakespeare på originalsproget - eller blive i stand til at se en engelsk tv-serie uden at have behov for at læse underteksterne. 

“Danglish”

I vikingetiden var det englænderne, der lånte ord fra det nordiske sprog. Men i nyere tid er billedet vendt. Det danske sprog er i det 20. århundrede blevet udsat for en heftig “anglificering”, og nyere forskning viser, at det danske sprog har lånt 12.000 ord fra engelsk. Det svarer til 10 procent af hele vores ordforråd, så det er ikke så mærkeligt, at man støder på engelske ord og udtryk overalt. Langt de fleste film og serier foregår på engelsk, og vi bliver bombarderet med engelsk på daglig basis. Det engelske sprog er efterhånden blevet en naturlig del af hverdagen for danskere, og det er næppe helt forkert at sige, at det nærmest er en nødvendighed at lære engelsk for at kunne begå sig. 

Engelsk for begyndere

Langt de fleste danskere har et minimum af kendskab til engelsk, og de fleste af AOF’s begynderkurser henvender sig til dig, som har basale engelsk-kundskaber, men som gerne vil lære mere engelsk og blive mere tryg, når du for eksempelvis skal ud at rejse. 

 

Engelsk for letøvede

Måske har du planlagt en ferie og er lidt nervøs for, om du kan begå dig med dit skole-engelske. På et kursus i engelsk, der retter sig mod de lidt mere øvede, får du ordforrådet og de sproglige værktøjer til at kunne klare dig på engelsk, når du fx skal bestille mad på en restaurant, booke et hotelværelse eller fortælle taxachaufføren, hvor du gerne vil hen.

 

Engelsk for øvede

Med engelsk undervisning for øvede får du mulighed for at lægge endnu flere lag på dit engelske. Via samtaler og øvelser får du de redskaber, som gør dig mere sikker og flydende, når du skal tale engelsk. Du kommer i dybden med de mere knudrede dele af engelsk grammatik og de sproglige udfordringer, der ofte skaber problemer for danskere.

SprogundervisningSprogkursus

Mange variationer af engelsk

Hvis du taler med en skotte og en australier, kan det være svært at forstå, at de taler det samme sprog. Den store udbredelse af det engelske sprog betyder, at der er stor forskel på, hvordan det tales rundt omkring i verden. Ud over de britiske og amerikanske varianter, findes der eksempelvis også særlige australske, indiske og sydafrikanske dialekter.

 

Lær om den engelske kultur

På et engelsk kursus hos AOF får du mere end bare sproglig forståelse. Du bliver også klogere på England som land og får spændende viden om den rige engelske historie og kultur og de mange traditioner, som knytter sig til både England og mange andre lande rundt omkring i verden.

 

Engelsk undervisning over hele landet

AOF tilbyder engelsk undervisning og kurser til både begyndere og øvede - og dem der ligger midt imellem - over hele landet. Du kan altid finde et kursus, der passer til dit niveau i dit område. 

 

Gratis online engelsk undervisning

Er du blevet ledig eller sendt hjem på grund af COVID-19? AOF tilbyder gratis onlineundervisning til ledige og medarbejdere, der på grund af corona-situationen er sendt hjem eller arbejder på nedsat tid. 

 

 

Gratis onlineundervisning