Dage med corona

12. marts 2020 lukkede Statsminister Mette Frederiksen landet ned, og lige siden har alle skullet vænne sig til en helt ny hverdag. Det er en historisk situation, som Nationalmuseet nu vil dokumentere til eftertiden under projekttitlen Dage med corona.
Derfor indsamler Nationalmuseet, i samarbejde med bl.a. AOF, fortællinger og vidnesbyrd fra den danske befolkning, som har omstillet hverdagen og de sociale fællesskaber under coronapandemien.
Formålet med projektet er ifølge Nationalmuseet:
- At sikre bevaring for eftertiden af erindringer og refleksioner om denne særlige tid - især om hverdagsliv, færden i det offentlige rum, fællesskaber, selve corona-sygdommen og en fremtid efter corona.
- At stille beretningerne til rådighed for eksterne forskningsprojekter, der på kort og mellemlangt sigt kan bidrage til en bedre forståelse af menneskelige handlemønstre og til erfaringsbaserede løsninger og et styrket beredskab overfor fremtidige krisesituationer.
- At udvikle forskning og formidling om indsamlingens temaer set i et langt kulturhistorisk perspektiv; at give perspektiv på krisen.
Til og med den 31. december 2020 (bemærk: Fristen er forlænget) kan alle uploade tekst, billeder, lyd og video til Nationalmuseet, som tilsammen kommer til at danne grundlaget for efterfølgende forskningsprojekter, der undersøger hverdagen med corona på flere forskellige niveauer.
”Vi befinder os i en turbulent tid, som er vigtig at formidle til de kommende generationer. Det er her, at folkeoplysningen virkelig kommer til sin ret, og derfor er vi i AOF også meget glade for at kunne bidrage til indsamlingen”, udtaler John Meinert Jacobsen, adm. direktør i AOF Danmark, om projektet.
Foruden AOF består samarbejdspartnerne af Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Det Kgl. Bibliotek og Medicinsk Museion.
Læs mere om projektet her.