AOF opruster de almene kompetencer i Kopenhagen Fur

Virksomheder nyder godt af landsdækkende indsats, når AOF står for opkvalificeringen af medarbejdernes grundlæggende færdigheder inden for bl.a. læsning og regning. Digitaliseringen rider ind over virksomhederne som en bølge, ligesom automatisering og robotteknologi vinder mere frem på arbejdsmarkedet. Det har en virksomhed som Kopenhagen Fur i høj grad mærket, hvilket har medført et grundlæggende behov for opkvalificering af medarbejdernes almene færdigheder.

Behovet for opkvalificering hos Kopenhagen Fur har AOF som facilitator taget hånd om med den landsdækkende indsats PSI (Projekt Styrket Indsats). Med undervisning i dansk og matematik er der blevet sat fokus på at give medarbejdernes kompetencer et løft og dermed imødekomme arbejdsmarkedets øgede krav og forventninger til de mange arbejdsopgaver.

Dog bunder Kopenhagen Furs behov for opkvalificering ikke blot i arbejdsmarkedets udvikling, men har samtidig også rod i medarbejdernes individuelle ønsker om at udfordre og dygtiggøre sig på arbejdspladsen. ”Derfor er tilbuddet om opkvalificering blevet mødt med stor interesse og engagement fra medarbejdernes side, hvilket har været af afgørende betydning for hele processen.”, siger Jeanett Dahl Pedersen fra AOF Vestegnen, som har været kursusudbyder for Kopenhagen Fur.

Til at starte med er det de almene kompetencer inden for dansk og matematik, der har været i fokus, men også it og engelsk står på programmet inden for den nærmeste fremtid. Udover at styrke medarbejdernes grundlæggende færdigheder hos Kopenhagen Fur er det også håbet, at flere medarbejdere får blod på tanden til at dygtiggøre sig yderligere og evt. tage springet ud i efteruddannelse. Således vil både den enkelte medarbejder og virksomheden lukrere på tilbuddet.

Hvad er PSI? 
Projekt Styrket Indsats (PSI) er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. PSI er et landsdækkende samarbejde mellem fagforbund, a - kasser og AOF, som har til formål at løfte både ledige og beskæftigeles almene kompetencer inden for bl.a. dansk og matematik.

 

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.