AOF får 5,5 millioner til at styrke midtjyske virksomheder

I Region Midtjylland vil cirka 30 små til mellemstore virksomheder få mulighed for at få styrket deres kompetenceudvikling med støtte fra AOF MIDT. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilliget 5,5 millioner kroner til afdækning af kompetencer og kompetenceløft hos en række midtjyske virksomheder.

”Vi er stolte af at få lov til at være dem, der kan agere fødselshjælpere sammen med ledelserne og medarbejderne. Nu begynder arbejdet ude på virksomhederne med at få fundet den bedste måde at komme i gang på. Det her virker kun, hvis virksomhederne oplever det som deres eget projekt,” pointerer Karl Schmidt, der er direktør for AOF MIDT.

Organisationen har søgt midlerne med opbakning fra regionens FH-sektioner. ”Nu får vi sat fokus på medarbejdernes faglige kompetencer, så deres værdi på arbejdsmarkedet bliver øget,” siger FH-formand i Silkeborg-Favrskov og bestyrelsesformand i AOF MIDT, Viggo Thinggaard og tilføjer, at når samtlige FH-sektioner bakker op, skaber det et stærkt ejerskab.

I projektet bliver fire virksomheder omdrejningspunkt i hver sin virksomhedsklynge. Klyngerne har fokus på samarbejde og udvikling samtidig med, at de arbejder mod det fælles mål at kompetenceløfte medarbejderne. ”Vi kommer som en uvildig institution. Vores rolle bliver som formidler af relevant uddannelse til gavn for både virksomhed og den enkelte,” siger bestyrelsesformand Viggo Thinggaard.

Projektet varer i to år fra 1. januar 2021.

Lignende nyheder

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.