AOF Center Odense er Årets Aftenskole 2019

Aftenskolernes Priser 2019 blev uddelt ved et flot og festligt arrangement torsdag den 22. august på Kulturmødet Mors. Kulturminister, Joy Mogensen, overrakte og Maj Ingemann-Molden (Årets Underviser), Gitte Overgaard/AOF Center Odense (Årets Aftenskole) og Tage Nielsen/Skanderborg Kommune (Årets Aftenskolekommune) modtog.

"En væsentlig del af dannelse er at blive klogere på verden, men det handler også om det menneskelige. Aftenskolerne har et fint dannelsesbegreb, som desværre er gledet lidt i baggrunden. Nogle gange finder man nemlig ud af, hvem man er, og hvad man kan, ved at skabe noget," sagde kulturministeren ved overrækkelsen.

I AOF er vi selvfølgelig stolte over, at prisen for Årets Aftenskole 2019 gik til en AOF skole. Gitte Overgaard, centerleder for AOF Center Odense nævnte bl.a. i sin takketale, at folkeoplysningen kan være med til at skabe forandring i samfundet og flytte Danmark derhen, hvor vi gerne vil have Danmark skal hen. Gitte gjorde også opmærksom på, at AOF har fokus på klima, og at AOF Center Odense bl.a. har vundet Aftenskolernes Pris pba. miljøprojektet Grobund. Kulturminister Joy Mogensen, der overrakte priserne bad Gitte om et godt råd. Her kom Gitte med to vigtige opfordringer til ministeren: At der bør ses på, hvordan vi kan hjælpe folk, der ikke har råd til at deltage i aftenskolen. Og at folkeoplysningen har brug for råderum, så der kan eksperimenteres og nyskabes.

Lignende nyheder

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.