Portrætter – for alle

På dette kursus lærer man at skabe portrætter med blyant og oliemaling. Vi gennemgår de forskellige teknikker, de store kunstnere har brugt igennem historien i deres portrætter. Vi starter derfor med en meget teknisk tilgang og bevæger os gennem kurset over i, hvordan man tilfører et portræt sjæl og personlighed. Kursisten kan enten lave et selvportræt med brug af spejl, et portræt efter eget fotografi eller underviseren finder et passende fotografi, der passer til kursistens niveau.

Kursisterne bestemmer selv, om de vil bruge blyanter eller oliemaling.

Italiensk frisk pasta og gnocchi

Kunne du tænke dig at lære at lave frisk pasta, ligesom Bettina Carta lærte fra sin mormor og mor, da hun var barn på Sardinien? Nu har du muligheden. På dette kursus lærer du at lave pasta helt fra bunden.

Du kommer til at lave diverse pasta former, samt to slags gnocchi med den sauce som passer til.

Bettina vil vise og hjælpe dig med at få ’’le mani in pasta’’ hænder i pasta (= evnen til at lave pasta). Så du efter kurset kan trylle og overraske din familie og dine gæster med lækker hjemmelavet pasta.

Italiensk mad - 4 regioner

Savner du at rejse til Italien eller har du spist noget italiensk mad du kunne tænke dig at trylle selv?

På dette 4 gange kursus, kreerer vi sammen 4 forskellige menuer fra 4 forskellige italienske regioner. Du kender måske retterne i forvejen, måske ikke.

I får lavet nogle fantastiske retter, som respekterer den italiensk tradition og kvalitet, og som I med sikkerhed kan trylle frem derhjemme til jeres kære.

Klassisk tegning på Glyptoteket – for alle

Kom med på Glyptoteket og lær klassiske tegneteknikker brugt på kunstakademier rundt omkring i verdenen. Vi tegner efter museets græske og romerske skulpturer sammen, så man kan forvente en både lærerig og hyggelig oplevelse. Vi skal studere skulpturernes former, linjer, lys og skygge som man gør i klassisk realisme. Underviseren finder en skulptur til den enkelte kursist, der passer til niveauet. Alle kan deltage.

Fyldt italiensk pasta

Kokken Bettina Carta, som er født på Sardinien og voksede op på den sydlige del af øen i en lille landsby, Furtie, tager dig med på en fantastisk rejse i det italienske køkken.

På dette kursus lærer du at lave frisk pasta helt fra bunden.

Du lærer at lave fyldt pasta såsom ravioli og tortellini, og der vil være mulighed for at være kreativ under Bettinas guiding.
Vi laver en sauce til hver slags pasta, fordi for en italiener er det ikke ligegyldigt hvilken sauce, man serverer til sin pasta.

Derfor har hver slags pasta sin egen sauce, og I vil selvfølgelig lære nogle af de klassiske opskrifter.

Kurset afsluttes med en fællesspisning.